YANLIŞ ADRES VURGUSU

Güncelleme Tarihi:

YANLIŞ ADRES VURGUSU
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2013 01:19

Ankaragücü’nün eski başkanı, Mehmet Yiğiner ekibinin talimatla soruşturma açtığı iddiasında bulundu.

Haberin Devamı

“GÖKÇEK DÖNEMİ YÖNETİCİLERİNİN İCRALARDAN ALDIĞI FAİZLERİN TOPLAMIYLA TRANSFER YASAĞI KALKARDI”

Cengiz Topel Yıldırım, kendisi hakkında ihraç isteminde bulunan Ankaragücü yönetimini, kulübü zarara uğratanlar konusunda bilerek, hedef şaşırtmak için yanlış adres gösterip, gerçekleri gizlemekle suçladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP’nin aday adayı olarak adı ön plana çıktıktan sonra A.Gücü yönetimince ihraç talebiyle disipline verilen kulüp eski başkanlarından Cengiz Topel Yıldırım, Beştepe’ye gönderdiği savunmasında, asıl peşine düşülüp hesap sorulması gerekenlerin Gökçekler olduğunu savundu.
Gökçekler tarafından kulübün 105 trilyonu aşkın bir borç batağında bırakılıp gittiği bir dönemde; Sestak, Sapara ve Vittek’in satış operasyonunda kulübü zarara uğratanlar konusunda mevcut yönetimin bilerek, hedef şaşırtmak için yanlış adres gösterip, gerçekleri gizlemeye çalıştığını ileri süren Yıldırım, “Serbest niteliği haiz bu futbolculardan, 1 milyon 200 bin Avro kulübe gelir kazandırılmış, bunun yanı sıra Vittek’in 556 bin, Sapara’nın 420 bin Avro tutarındaki alacaklarından feragatleri sağlanmıştır. A.Gücü, tahakkuk etmiş 976 bin Avro ve anılan futbolculara kulüp tarafından ödenmesi gereken 2 milyon 575 bin Avronun toplamı 3 milyon 551 bin Avro borç yükünden kurtarılmıştır” dedi.

Haberin Devamı

BİR YÖNETİCİLİK BAŞARISI

Kendisi hakkında, kulübü zarara uğrattığı gerekçesiyle Gökçeklerin talimatıyla soruşturma açtıran A.Gücü yönetimine bazı sorular sormak gerektiğini belirten Yıldırım, şunları söyledi:
“İlk döneminde herkesin “düştü” gözüyle bakıp, bırakıp kaçtığı takımı, adeta bir mucize ile 100. yılında Süper Ligde tutmak takdir edilmesi gereken bir durum değil midir? Kulüp, 100 yılda ancak 20 trilyon borçlanabilmiş, sırtındaki kambur 2 yılda 105 trilyona çıkartılmıştır. Devraldığımız 2. dönemde, bir kuruşa muhtaç konumdaki kulübü, 3 milyon 551 bin Avroluk borçtan kurtarmak, kapısında icracıların nöbet tuttuğu, borç girdabındaki kulübe 1 milyon 200 bin Avro gelir getirmek, 105 trilyonluk borcu, 95’e düşürmek, bir yöneticilik başarısı mıdır? Yoksa kulübü zarara uğratmak mıdır? Camdan evden oturanları, pencere taşlamaya çalışırken uyarıyorum.”

Haberin Devamı

İCRALARI DA GÖKÇEKLERE SORUN

Yıldırım, Disiplin Kurulu’nca kendisine yöneltilen “Kulüp aleyhine icra takibinde bulunmak” şeklindeki mesnetsiz iddianın hiçbir gerçekliliği bulunmadığını belirterek sözlerine şöyle devam etti:
“Şahsım tarafından kulüp aleyhine hiçbir icra takibinde bulunulmadığı gibi cezai sorumluluğu gerektiren hiçbir eylem gerçekleştirilmedi. Kurula, bir tek icra dosyası veya dava numarası gösterin diye sorduğumda cevap alamadım. Çünkü olmayan bir şeyin dosyası da numarası da olmaz. Ancak 3 futbolcunun transferleri sırasında Gökçek yöneticilerinin Trabzon ve Bursaspor’dan gelecek 1 milyon 200 bin Avro için icra kapısında nöbet tuttukları tüm camianın malumudur. Sorulacaksa, Gökçek dönemi yöneticilerine icra dosyası ve dava numaraları sorulmalıdır.”

Haberin Devamı

ALDIKLARI FAİZLER YASAK KALDIRTIR

Kulübü zarara uğratanlar ortaya çıkarılacaksa yapılacak işlemin çok basit olduğunu belirten Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:
“Gökçek dönemi yöneticilerinin çok sevdiği Ankara 28. İcra mahkemesi arşivinde sabit olan ve açtıkları icralardan aldıkları faizlerin toplamıyla, A.Gücü kulübünün borçlarından kaynaklanan transfer yasağı şimdiki gibi göstermelik askıya alınmaz, kaldırılarak sorun kökünden çözümlenir. Ancak, A.Gücü’nün başına nasıl geldiği herkes tarafından apaçık bilinen, görevi, giderayak kulübe hançer saplayanlardan hesap sormak yerine gerçekleri saptırmak olan kişilerden bu çapta bir davranış beklemek hayalcilikten başka bir şey değildir. Vasilerin ve vesayet altındakilerin hezeyan içindeki davranışlarını acı bir tebessümle izliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!