Yangın merdivenine asma kilit vurdular

Güncelleme Tarihi:

Yangın merdivenine asma kilit vurdular
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2018 13:11

WhatsApp Şehir Hattı, Hürriyet Ankara okurlarıyla omuz omuza vererek şehrin sorunlarını gündeme getirmeye ve farkındalık yaratmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Ankara Adliyesi’ne yolu düşen bir okurumuz, B Blok’taki koridorlarda yer alan yangın merdiveni girişlerini fotoğraflayarak WhatsApp Şehir Hattı’yla paylaştı. Yangın merdiveni yazısını gördüğü ilk kapının önünde demir bir kapının olduğunu ve üstünde asma kilit olduğunu fark eden okurumuz durumu fotoğrafladığını belirtti.

DİĞER KATLARDA DA AYNI MANZARA

Diğer katlardaki durumu da merak ettiğini ve hepsini kontrol ettiğini vurgulayan okurumuz, “Diğer katlardaki yangın merdiveni girişlerinde de durum aynıydı. Adliyede yangın gibi olumsuz bir durumda asma kilitler nasıl açılacak ve vatandaş merdivenleri nasıl kullanacak? Burası günün her saatinde çok yoğun ve binlerce vatandaş bu koridorları kullanıyor. Ne olursa olsun bu kapılar açık tutulmalı” dedi.

Haberin Devamı

Yangın merdivenine asma kilit vurdular

PTT’NİN METRO GİŞELERİ NİYE KAPATILDI?

* KIZILAY metro istasyonu içinde yer alan PTT’nin tahsilat ofisi soğuk ve sıcak havalarda bilhassa yaşlılar için ideal ödeme noktasıydı. Metroyu ve Ankaray’ı kullanan vatandaşlar da Kızılay’ın kalabalığına karışmadan işlemlerini halledip geri dönebiliyordu. Ancak PTT’nin metro alt geçidindeki gişeler aniden kapatıldı. Nedenini anlayamadık çünkü gişelerin camlarında Yenişehir Merkez PTT’den işlemlerin yapılması gerektiği yazıyordu. Günün her saatinde sıra olan bu gişelerin niye kapatıldığını merak ediyoruz ve geri açılmasını istiyoruz.

Yangın merdivenine asma kilit vurdular

EVREN’DE FİBER YARIK

* CEBECİ’deki Evren Sokak’ın asfaltı delik deşik. Fiber internet için yapılan kazı ve diğer altyapı çalışmalarından dolayı bazı noktalardaki kaldırımlar ve asfalt kötü durumda. Çankaya Belediyesi Fen İşleri’nden 6 aydır çözüm için bir cevap bekliyoruz halen geri dönüş olmadı.

Yangın merdivenine asma kilit vurdular

VELİLER YAYA GEÇİDİ İSTİYOR

Haberin Devamı

* DİKMEN’deki Süleyman Uyar İlkokulu önünde maalesef çocukların trafikte rahat geçebileceği yaya geçidi yok.

Yangın merdivenine asma kilit vurdular

PARK KİMİN İÇİN YAPILDI?

* ÜMİTKÖY 1914. Sokak’ta ye alan Esma Park vatandaşlar için mi yoksa sokak hayvanları için mi yapıldı? Sabaha kadar uluyorlar ve gelenlere saldırıyorlar. Hem Çankaya Belediyesi’ne hem de Büyükşehir Belediyesi’ne bildirdik ancak sonuç alamadık. Her iki belediye de ‘bizim alanımız değil’ cevabını veriyor.

Yangın merdivenine asma kilit vurdular

REFÜJDEKİ AĞAÇLAR YİNE KURUDU

* KONYA YOLU Gölbaşı mevkisinde orta refüje dikilen büyük ağaçlar bilmem kaçıncı kez kurudu ve yine hepsi söküldü. Neden dibi taş asfalt atığı dolu bu yere tutmayacak pahalı ağaçlar dikiliyor?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!