Yaman’dan ikinci madalya

Güncelleme Tarihi:

Yaman’dan ikinci madalya
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2015 01:02

İlbank’ın Dünya şampiyonu olan milli tekvandocusu, kısa süre içinde hazırlandığı Üniversite Yaz Spor Oyunları’nda kürsünün ikinci basamağına çıktı.

Haberin Devamı

28. Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları’nda milli tekvandocu İrem Yaman, kadınlar 62 kiloda gümüş madalyanın sahibi oldu. Güney Kore’nin Gwangju kentinde yapılan oyunlarda, Dünya şampiyonu unvanı ile tatamiye çıkan İrem Yaman, ilk maçında Venezuella’dan Mariafabiola Martinez’i 14-0 yendi. Çeyrek finalde Avustralya’dan Brittny Skie Penglase’yi 12-2’yle geçen milli tekvandocu, yarı finalde de İspanyol Marta Calvo Gomez’i 2-1’lik skorla mağlup ederek adını finale yazdırdı.
Çinli Hua Zhang karşısında uzun süre önde götürdüğü final müsabakasını 7-6 kaybeden İrem Yaman, gümüş madalyada kaldı.
İlbank sporcusu olan İrem, Mayıs ayında Rusya’da yapılan Dünya Tekvando Şampiyonası’nda bayanlar 62 kilo finalinde İspanyol Marta Calvo Gomez’i 14-4 mağlup ederek altın madalya kazanmıştı.
18 yaşındaki başarılı sporcu, böylesi önemli bir organizasyonun ardından, fazla dinlenme şansı bulamadan katıldığı organizasyonda, finale yükselmesine ve finalde de çok başarılı mücadele etmesine rağmen, altın madalyayı kıl payı kaçırdı.

TATAR VE YILDIRIM’DAN BRONZ GELDİ

28. Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları’nda yarışan diğer kadın milli tekvandocular Nur Tatar ve Rukiye Yıldırım ise bronz madalya kazandı. Kadınlar 49 kiloda yarışan Başkent’in yetiştirdiği bir diğer sporcu olan Rukiye Yıldırım, ilk turu maç yapmadan geçti. İkinci turda Japonya’dan Miyu Yamada’yı 6-1, çeyrek finalde ise ev sahibi Güney Kore’den Dahwi Kim’i 11-10’luk skorla yenen Rukiye Yıldırım, yarı finalde Hırvatistan’dan Lucija Zaninovic’e 15-7 mağlup oldu ve bronz madalyayla yetindi. Kadınlar 67 kiloda tatamiye çıkan olimpiyat ikincisi Nur Tatar ise ilk turu maç yapmadan geçti. Tatar, ikinci turda İran’dan Akhlaghi Hanieh’i 16-3, çeyrek finalde ise Güney Koreli Dabin Lee’yi 14-8 mağlup etti. Yarı finalde Çinli Yunfei Guo’ya 4-0 yenilen Nur Tatar, oyunları bronz madalyayla tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!