Yalova'nın ilk ekoturizm rotası tanıtıldı 

Güncelleme Tarihi:

Yalovanın ilk ekoturizm rotası tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2021 16:23

Yalova'nın ilk ekoturizm rotası tanıtıldı 

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ORMAN Genel Müdürlüğü'nce (OGM) başlatılan 'Yeşil Nefes Turları' projesinin üçüncü tanıtım turu, Yalova termal ekoturizm rotası ile devam etti. Binlerce kişinin takip ettiği sosyal medya fenomenlerinin ve bloggerların da katılımı ile düzenlenen ekoturizm tanıtım turları Bursa-İnegöl, Kütahya ve Muğla Çandır ile sürecek.
OGM, Türkiye'nin doğal güzelliklerini turistik hale getiriyor. OGM, vatandaşların pandemi sürecinde daha iyi koşullarda tatil yapabilmelerini sağlamak, doğa koruma bilincini aşılamak ve her geçen gün daha da büyüyen ekoturizm pastasından pay almak amacı ile 'Yeşil Nefes Turları' projesini başlattı. 29 ilde belirlenen 39 ekoturizm rotası doğa içinde konaklama, yürüyüş, bisiklet parkurları ile doğal habitatı keşfetme imkanı veriyor. İlki İstanbul Büyükada'dan başlayan 'Yeşil Nefes Turları' ilk aşamada 6 rotadan oluşuyor. Muğla Köyceğiz'de yapılan ikinci turdan sonra, üçüncü tanıtım turu ise, Yalova Termal ekoturizm rotası ile devam etti. Binlerce kişinin takip ettiği sosyal medya fenomenlerinin ve bloggerların da katılımı ile düzenlenen ekoturizm tanıtım turları Bursa-İnegöl, Kütahya ve Muğla Çandır ile sürecek. Eşsiz bir doğaya ve biyoçeşitliliğe sahip olan Termal Yatakkaya Şelalesi Ekoturizm Alanı, ulaşım ağının kolaylığı bakımından doğasever ekoturistleri kendisine çekmeye başladı. Geçen yıl yaklaşık 6,5 kilometrelik alanda çevre düzenlemesi yapılarak 2021'de hizmete açılan Yalova’nın ilk ekoturizm rotası, Gökçetepe mesire yerinden başlayıp Yatakkaya Şelalesi’nde son buluyor.
'GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI'
Bölgeyi flora-fauna-vejetasyon ve biyolojik zenginliğinden dolayı adeta 'saklı bir cennet' olarak tanımlayan Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, "Gökçetepe mesire yerinden Yatakkaya Şelalesi’ne kadar uzanan 6 bin 412 metre uzunluğundaki ekoturizm parkuruna yerleştirilen tanıtım, yönlendirme ve bilgilendirme tabelaları, yağmur barınakları, seyir terasları, dinlenme yerleri ve çeşmeleri doğaseverlerin hizmetine sunduk. Kayın, kestane ve meşe ağaçlarından oluşan eşsiz güzelliktekinin yer aldığı parkurun doğal dokusu bozulmadan, mevcut patikaları iyileştirilerek güzergah hizmete açıldı. Parkur içinde vatandaşların can güvenliğine yönelik her türlü tehlike düşünülerek gerekli tedbirler alındı" dedi.
Ekoturizmin çevreyi koruyan ve yerel halkın refahını gözeten bir seyahat türü olduğu kaydeden OGM Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Dairesi Daire Başkanı Özgür Balcı, "Orman Genel Müdürlüğü olarak uzun süredir üzerinde çalıştığımız bu alternatif turizm, 7’den 77'ye herkese doğa içinde konaklama, yürüyüş ve bisiklet rotaları ve doğal habitatı keşfetme imkânı sunuyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!