Yakın korumalara ‘zehir’ eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Yakın korumalara ‘zehir’ eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2013 00:00

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün VIP koruma kursularında zehirli maddeyle suikast girişimlerine karşı eğitimler artırıldı.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün VIP koruma kursularında (önemli kişileri koruma kursu), son dönemde sıkça gündeme gelen zehirli maddeyle suikast girişimlerine karşı eğitimler artırıldı.
“Güven-Polisin Dünyası” projesi kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen VIP koruma kursundaki faaliyetler nefes kesti.
Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Dairesi Başkanlığı’nın eğitim sahasında düzenlenen kursa, Başkent’te ve Diyarbakır’daki farklı birimlerde görevli 19 polis katıldı.


GERÇEK MERMİ VE BOMBA
 
Her yıl düzenlenen bu kurslarda, yakın korumada temel prensipler, yaya ve motorcu koruma teknikleri, suikast yöntemleri ve terör örgütlerinin eylem stratejileriyle ilgili eğitim veriliyor. Eğitimlerde, engelli ve sisli parkurlarda gerçek mermi ve bombalar kullanılıyor. Hareket halinde, tekli ve ikili koruma düzeni, bu düzende atış teknikleri uygulamalı olarak gösterilirken, ortaya adeta nefes kesen görüntüler çıkıyor. VIP koruma kursundaki eğitmenlerden 1. Sınıf Emniyet Müdürü Fatih İnal, yakın korumaların iyi bir eğitim alması için çalıştıklarını belirterek, “Bürokratlarımızı, gerek hakimlerimiz, savcılarımız, akademisyenlerimiz ve gazetecilerimizi gerekse ülkemiz içinde koruma kararı alınan kişileri en üst düzeyde korumakla mükellefiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!