Yağmurdereli’nin anısına Mamak’ta oyuncak müzesi

Güncelleme Tarihi:

Yağmurdereli’nin anısına Mamak’ta oyuncak müzesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2008 00:00

Mamak Belediyesi Kültür Merkezi (MKM) Kurucu Müdürü Erol Uslu, yapımcı ve sanatçı merhum Osman Yağmurdereli anısına büyük bir oyuncak müzesi kuracaklarını söyledi.

Uslu, oyuncak müzesi kurmak için, 20 yıllık çalışma, araştırma, bilgi ve birikimlerinin olduğunu belirterek, "Bu alanda bir müze oluşturacak kadar koleksiyona sahibiz" dedi.

Yağmurdereli’nin yakınlarının ve çalışma arkadaşlarının destek vermeleri halinde elinde bulunan bütün materyalleri ve dökümantasyonları armağan edeceğini bildiren Uslu, şunları söyledi:

"Yapımcı ve sanatçı merhum Osman Yağmurdereli anısına büyük bir oyuncak müzesi kurmayı tasarlıyoruz. Günümüzdeki oyuncak müzeleri, çok kapsamlı olma yolunda stantlara ve düzeneklere sahip olması gerekir. Oyuncak müzesi projesine ilişkin çalışmalar yükselen toplum projesine büyük bir enerji katar ve bizi dünya ülkeleri arasında farklı bir yere getirir. Eğlenceli bilim merkezleri ve bilgi evleri seferberliği bizzat Başbakan Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde başarıyla yürütüldüğü gibi, oyuncak müzesi konusunda da Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile sanatçımızın değerli kadim dostu Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak’ın da destek vereceğini umuyoruz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!