Yağmur nöbeti

Güncelleme Tarihi:

Yağmur nöbeti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2016 15:22

Elektrik ve doğalgaz altyapısı için 2 ay önce kazılan Keçiören Yükseltepe Mahallesi’ndeki çukurlar, vatandaşın bayram tatilini kâbusa çevirdi. Her yağmur sonrası binalarını su ve moloz basan mahalleli isyan ediyor: “Bir yere gidemiyoruz. Yağmur nöbeti tutuyoruz.”

Haberin Devamı

Keçiören’e bağlı Yükseltepe Mahallesi sakinlerinin Kurban Bayramı, salı günü etkili olan sağanak yağış sonrası kâbusa döndü. Yaklaşık iki ay önce elektrik ve doğalgaz altyapı çalışmaları için açılan 1937’nci Sokak’taki çukurlar kapatılmayınca, yağmur suyuyla birlikte sürüklenen toprak ve taşlar, Çınar Apartmanı’nı bastı. Altyapı çalışmasının başladığı günden bu yana her yağışta binalarını su basan vatandaşlar, salı günkü yağmur sonrası isyan etti. Tahtalarla, binanın bahçe ve otopark girişlerine bariyerler yaparak önlem almaya çalıştıklarını ancak apartmanın otopark, sığınak, bodrum kat ve asansör dairesini yine su bastığını söyleyen vatandaşlar, “Belediye tatil yaparken, biz yapamadık. Bir yere gidemiyoruz. Yağmur nöbeti tutuyoruz” dedi.

BİR DAHA YAĞMUR YAĞARSA

Haberin Devamı

Yardım için aradıkları Alo 153 Mavi Masa, Keçiören Belediyesi ve itfaiyeden geri dönüş alamayan apartman sakinleri, kendi çabalarıyla su ve molozu tahliye çalışması başlattı. Hortumlarla suyu tahliye eden vatandaşlar, 2 gündür de kürek, tırmık ve fırçalarla toprağı temizlemeye çalışıyor.
“Bir daha yağmur yağarsa” diye nöbet tuttuklarını belirten Çınar Apartmanı yöneticisi Hadi Köroğlu, şunları söyledi:

Yağmur nöbeti

İKİ GÜNDÜR TEMİZLİYORUZ

“Çalışmalar bittikten sonra çukurların üzerini toprak ve kumla kapatıp gittiler. O zamandan beri yağan her yağmurda binamızı su ve moloz basıyor. Bu dördüncü oldu. Keçiören Belediyesi’ne asfalt atılması için talepte bulunuyoruz ama yaptıkları tek şey toprağı, çukura geri doldurmak. İki gündür burayı temizliyoruz. Bayramı burada geçirdik. Tekrar baskın olursa diye bir yere gidemiyoruz. Yağmur nöbeti tutuyoruz.”

KABLO VE BORULAR AÇIKTA

Apartman sakinlerinden Ömer Ataş da, elektrik ve doğalgaz hatlarının açıkta olduğuna dikkat çekerek, “Her defasında aynı rezilliği çekiyoruz. Suyun tahliyesi için itfaiyeyi arıyoruz, gelmiyor. Alo 153 Mavi Masa ‘Bizimle alakası yok’ diyor. Kablo ve borular açıkta duruyor. Çocuklar buralarda oynuyor. Korkuyoruz” diye konuştu. Aynı sokakta bulunan ve otoparkı sular altında kalan Huzur Apartmanı sakinleri de, “Otoparktaki elektrik panoları, su saatleri su doldu. Arabaları çekip, temizlemeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!