Yabancı misyon Bolu’da buluştu

Güncelleme Tarihi:

Yabancı misyon Bolu’da buluştu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2010 00:00

Estonya’nın Ankara Büyükelçiliği, Bolu Valiliği ve Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel “Kayak Koşu Festivali” Bolu’nun Sarıalan yaylasında yapıldı.

BOLU Aladağ Sarıalan yaylasında, bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Kaya Koşu Festivali”ne Türkiye, Avusturya, Avustralya, Belçika, Kanada, Finlandiya, Fransa, Almanya, Macaristan, Hindistan, İrlanda, İsrail, Kore, Litvanya, Norveç, Makedonya, Moldova, Hollanda, Norveç, Polonya, Slovakya, Slovenya, Ukrayna, Amerika ve Estonya’dan çok sayıda sporcu katıldı.

Destek veren Estonya’ya teşekkür

Ankara, İstanbul ve Bolu’dan bu kadar çok katılım olmasından memnun olduklarını belirten Estonya Büyükelçisi Aivo Orav, “Üçüncü kez Bolu Valiliği ve Bolu Belediyesi ile bu olayı organize ediyoruz. Sanırım uzun yıllar da bu geleneği devam ettireceğiz. Aynı zamanda bugün de Estonya’nın 92. bağımsızlık yıl dönümünü kutluyoruz. Bu olayı bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz” dedi.

Bağımzızlık kutlaması

FESTİVALE Almanya Büyükelçisi Eckart Cuntz, Norveç Büyükelçisi Cecilie Landsverk, Makedonya Büyükelçisi Melpomeni Korneti, Avusturya Büyükelçisi Heidemaria Gürer’in de aralarında bulunduğu çok sayıda yabancı misyon temsilcisi ve davetliler katıldı.

Keyifli anlar

Konuklar, festival ve bağımsızlık kutlaması nedeniyle kar üzerinde yapılan etkinlikte, keyifli anlar yaşadı. Bolu Gençlik Evi Folklor Ekibi’nin yapmış olduğu gösteri katılımcılar tarafından büyükilgi ve beğeni ile izlendi.

Norveç Müsteşarı Nestas birinci

BOLU Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da, kayak sporunun gelişmesi için destek veren Estonya’ya teşekkür etti. Vali Halil İbrahim Akpınar ise her yıl katılımcıların ve etkinliklerin attığı bir ivmeyi yakaladıklarını belirtti. Konuşmalardan sonra yarışmanın startını Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar ve Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz verdi. Yarışmanın birincisi Norveç Müsteşarı Eirik Nestas Mathisen oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!