Yaban çiçeklerimiz ülkemizin zenginliği

Güncelleme Tarihi:

Yaban çiçeklerimiz ülkemizin zenginliği
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2007 00:00

Fotoğraf sanatçısı Mehmet Hamurkaroğlu, Türkiye’nin doğal zenginliği olan yaban çiçeklerini, hazırladığı bir kartpostala taşıdı.

TÜRKİYE’nin önemli doğal zenginliği olan yaban çiçekleri, fotoğraf sanatçısı Mehmet Hamurkaroğlu’nun objektifinden bir kartpostala yansıdı. Çalışmaları hakkında Ankara Hürriyet’e bilgi veren Mehmet Hamurkaroğlu, Türkiye’nin yaban çiçekleri bakımından büyük bir zenginliğe sahip olduğunu belirterek, şunları söyledi:

12 BİN ÇİÇEK VAR

"Tüm Avrupa’da 12 bin civarında çiçekli yaban bitkisi bulunmaktadır. Türkiye’de sadece 9 bin civarında çiçekli yaban bitkisi bulunmaktadır. Bu sayı ile Avrupanın en zengin flora yapısına sahip ülkesi durumundadır. Bu bitkilerin de 3 bin civarındaki endemik türdür. Yunanistan Türkiye’den sonra 5 bin civarındaki çiçekli bitki potansiyeli ile Avrupa’da 2. sırada yer alıyor.

BU ZENGİNLİĞİN NEDENLERİ

Çeşitli tip iklimlere sahip olması. Kısa mesafeler içerisinde önemli ekolojik değişikliklere sahip olması. Çeşitli sulak alanlara -deniz, göl ve akarsular- sahip olması. Deniz seviyesinden 5000 metreye kadar değişen yükseltiler. Avrupa - Sibirya, İran - Turan ve akdeniz bitki coğrafyası bölgelerinin kesiştiği bir alan olması.

Bu zenginliği koruyalım

Ülkemizin sahip olduğu bu potansiyelin korunması ve gelecek nesillere aktarılması gerekiyor. Bir çok bölgemizde bu zenginliğimizin farkına varmadan yok edildiğini, korunmadığı soğanlarını toplanarak yabancılara pazarlandığı gözleniyor
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!