Vurmalı çalgıyla strese son verin

Güncelleme Tarihi:

Vurmalı çalgıyla strese son verin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2007 00:00

Başkent’te düzenlenen "Vurmalı çalgılarla strese son" konulu etkinliğe katılanlar kendilerine ritme bırakarak yoğun iş temposu stresini attılar.

ÇALIŞANLARI, yoğun iş temposunun stresi ve "pazartesi sendromu"ndan vurmalı çalgıların etkisiyle kurtarmak amacıyla çeşitli mesleklerden bir grup çalışana yönelik etkinlik

düzenlendi. Bilim Kolejinde düzenlenen "vurmalı çalgılarla strese son" konulu etkinlik, Ankara Devlet Konservatuvarı mezunu vurmalı çalgılar sanatçısı Dinçer Özer liderliğinde gerçekleştirildi.

BUNA İHTİYAÇ VAR

Baletten, koro sanatçısına, mühendisten mimara farklı meslek grubundaki insanların biraraya geldiği etkinlikte, katılımcılar kendilerini ritme bırakarak stres attılar. Vurmalı çalgılarla stresten uzaklaşmanın dünyada kullanılan etkin bir yöntem olduğunu belirten Dinçer Özer, Almanya, İsviçre ve İspanya’da da buna benzer çalışmalar yaptığını söyledi. Özer, dünyada gelişmiş olan bu yöntemi Türkiye’de de hak ettiği yere getirmek için çalıştıklarını ifade etti.

Çocuklar kendilerini rahat ifade edebiliyor

PARMAK uçlarından stres atıldığının bilimsel pek çok araştırma ile kanıtlandığını anlatan sanatçı Dinçer Özer, bu etkinliklerle insanların rahatladığını, hatta etkinlikten ayrılmak istemediklerini söyledi. Özer, "Biz de çocuklarımızın vurmalı çalgılarla başlamasını istiyoruz. Eğitim sistemimize bunu sokmak istiyoruz. Çocuklar vurmalı çalgılarla kendilerini çok rahat ifade edebiliyorlar" dedi.

Başkent’te proje başlatmak istiyoruz

ANKARA’daki okullarda bu konu ile ilgili bir proje başlatmak istediklerini belirten Dinçer Özer, bir TIR dolusu enstrümanla köy, şehir demeden, dolaşarak, okullardaki yetenekleri keşfetmeyi hedeflediklerini söyledi. Özer’in vurmalı çalgılar sanatçısı olan kardeşi Soner Özer de "İnsan bedeni, müthiş bir enstrüman. Ama çoğu insan farkında değil bunun. Ben insanın içindeki ritmi ortaya çıkarmaya çalışıyorum" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!