Vurmalı çalgılarla şenlik yapacaklar

Güncelleme Tarihi:

Vurmalı çalgılarla şenlik yapacaklar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2007 00:00

Ankara’nın çeşitli okullarından gelen öğrenciler, Bilim Koleji’nin ev sahipliğinde önce vurmalı çalgılar hakkında teorik bilgiler alıyorlar, ardından öğrendiklerini pratiğe geçiriyorlar. 16 Nisan’da başlayan şenlik, 6 Mayıs’da son bulacak.

CUMHURBAŞKANLIĞI Senfoni Orkestrası vurmalı çalgılar sanatçısı Dinçer Özer, çocuklar için vurmalı çalgılar şenliği düzenledi. Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile başlayan şenlik, ilköğretim okullarından öğrencilerin katılımı ile gerçekleşiyor.

Özer, proje kapsamında Ankara’nın çeşitli okullarından gelen öğrencilere Bilim Koleji’nin ev sahipliğinde vurmalı çalgılar hakkında teorik bilgileri aktardıktan sonra pratik uygulama yapmalarını sağlıyor. 16 Nisan’da başlayan şenlik 6 Mayıs’da son bulacak. Projeyi hazırlayan Özer, etkinlikle ilgili olarak, "Uzun zamandan beri hedeflediğim bir projeydi. İlkini bu yıl gerçekleştireceğimiz şenligin önümüzdeki yıl daha da büyüyerek devam edeceğini düşünüyorum" dedi.

Ayrıca 7 den 70’ e herkesin katılacağı bir vurma çalgılar karnavalı için de çalıştığını belirten Özer, "Bu yıl Türkiye’de bir ilki başlatmanın heyecanı içerisindeyim. Henüz çekirdek bir çalışma olarak başlattığımız ve ikinci ayağını 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramında devam ettireceğimiz etkinliğimize okullarımızdan çok büyük talep geldi" diyerek şöyle konuştu:

MİNİ ÖĞLEN KONSERLERİ "Bu sebeple normal sürenin dışına çıkarak uzatma kararı aldık. bu beni gercekten çok mutlu etti ve projenin gerekliliğine olan inancıma güç kattı. Öğrencilerimizin okullarına daha da isteyerek ve severek gelmelerini sağlamak, okuldaki sanatsal kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla ’okulumu seviyorum’ başlığı altında mini öğlen konserleri projesi de yapmaya başlayacağım.

Ülkemiz insanının ritme ve vurmalı çalgılara çok büyük kabiliyeti ve ilgisi var. inanıyorum ki ülkemizin dört bir yanında nice kabiliyetler ve bu işe gönül vermiş ama ne yapacağını bilemeyen, biraraya gelemeyen insanlarımız var. Bu çalışmalarla vurmalı çalgılara ve sanata gönül verenlerin ortaya çıkarılmaları, biraraya gelmeleri, yardımlaşmaları ve ortak üretime geçmeleri de sağlanmış olacak. Günümüzde tüm gelişmiş ülkelerde egitim sisteminde ciddi bir şekilde kullanılmakta olan vurma çalgılar yöntemi, çocukların ve gençlerin özgüvenlerinin gelişimi, birey olma, yaratıcı yönlerinin açığa çıkması, kötü alışkanlıklardan uzaklaşmaları, kişilik gelişimi, paylaşma ve birlikte başarma duygusu, müziğe giriş ve yeteneklerinin keşfi açısından büyük önem taşıyor. Ülkemizde de bunu gerçekleştirmek ve buna öncülük etmek beni çok mutlu ediyor."

Çocuklar küresel ısınmayı çizecek

ÇEVRE ve Orman Bakanlığı, çevrenin korunmasına katkı sağlamak amacıyla, "Küresel Isınma ve İklim Değişikliği" konulu resim yarışması düzenliyor.

Çevre ve Orman Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, ulusal ve tek kademeli düzenlenecek olan resim yarışmasında, dereceye giren 3 kişiye 4’er bin YTL değerinde başarı ödülü, 5 kişiye de bin 250’şer YTL mansiyon dağıtılacak.

Dereceye giren eserlerin, Ankara’da sergileneceği bildirilen açıklamada, yarışmaya katılmak isteyenlerin, eserlerini, 10 Haziran Pazar gününe kadar Çevre ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığına teslim etmeleri gerektiği belirtildi. Yarışma hakkında ayrıntılı bilgiye, www.cevreorman.gov.tr adresinden ulaşılabileceği kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!