Vurmalı Çalgılar’da başvurular başladı

Güncelleme Tarihi:

Vurmalı Çalgılar’da başvurular başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2012 00:00

CUMHURBAŞKANLIĞI Senfoni Orkestrası sanatçısı Dinçer Özer’in, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlediği Türkiye’nin tek “Vurmalı Çalgılar Festivali” bu yıl 6’ncı kez çocuklar ve gençlerle buluşacak.

Haberin Devamı

Festivale katılmak ve CSO salonunda gösterilerini sergilemek isteyen gruplar, tanıtım CD’lerini okulları aracılığıyla 30 Nisan’a kadar Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderebilecek. Bu yıl Türkiye’nin 14 ilinden de başvurular kabul edilecek.

CSO sanatçısı Dinçer Özer, festivalin sanatın ve müziğin büyülü dünyası ile gençleri tanıştırmak olduğunu söyledi.

14 noktada başvuru

Çocukların ve gençlerin bireysel gelişimine katkıda bulunmak, topluma yararlı bireylerin yetişmesini sağlamayı da hedeflediklerini dile getiren Özer, “Sanatla uğraşan gençler kötü alışkanlıklardan uzaklaşır ve daha kaliteli zaman geçirir.

Dünyada vurmalı çalgılar yöntemi müzik altyapısının oluşmasında etkin olarak kullanılıyor” dedi. Özer, festivale bu yıl sadece Ankara’daki okulların değil, Türkiye’nin 14 noktasındaki ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin de başvurabileceğine işaret etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!