Vur başını taşlara

Güncelleme Tarihi:

Vur başını taşlara
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2020 23:46

Kosovalı golcü, Gençlerbirliği’ne gelirken Giresunspor’a, Fenerbahçe’ye giderken Çaykur Rizespor’a, Lazio’ya transfer olduğunda da Fenerbahçe’ye, büyük ekonomik katkı sağladı. Bu trafiği Gençlerbirliği, maliyet hesabı yaparak izlemekle yetindi.

Haberin Devamı

Futbolda birinci transfer dönemi, 4 Ekim’de sona ererken, Türkiye’den Avrupa’ya oyuncu ihracında en etkileyici anlaşmalardan birini, Vedat Muriç’i, İtalyan kulübü Lazio’ya veren Fenerbahçe yaptı. Sarı-lacivertliler, Kosovalı golcünün transferinden 17.5 milyon Euro tutarında rekor bir gelir elde etti. Türkiye’deki kariyerine Giresunspor’da başlayan Vedat Muriç, İtalya’ya uzanan süreçte; Gençlerbirliği, Çaykur Rizespor ve Fenerbahçe formaları giyerken, Beştepe dışında tüm takımlara önemli ekonomik katkı sağladı.
Birinci Ligde mücadele eden Giresunspor’da gösterdiği performansla, Gençlerbirliği’nin duayen başkanı İlhan Cavcav’ın dikkatini çeken Muriç, 2016 yılında Gençlerbirliği’ne imza attı. Kırmızı-siyahlıların, bu transfer için Karadeniz ekibine 500 bin Euro civarında bonservis bedeli ödediği medyaya yansıdı.

ALACAĞINDAN VAZGEÇİP Mİ GİTTİ

Vedat Muriç, Gençlerbirliği ile 3 yıllık sözleşme imzalarken, ikinci sezonunu geçirdiği Beştepe’de ‘tartışmalı bir kararın’ ardından ara transfer döneminde Çaykur Rizespor’a verildi. O dönem ki teknik ekip ile kulüpteki bazı yetkili isimler, performansından mutlu olmadıkları Vedat’ı gönderme konusunda ısrarlı bir tutum sergilerken, Kosovalı golcünün Beştepe’de kalmasını isteyenlerin direncini kırmayı başardı. Beştepe cephesinde, Vedat Muriç için kullanılan ‘Süper Lig oyuncusu değil’ şeklindeki görüş, ayrılık sürecini hızlandırdı. Vedat’ın, Çaykur Rizespor’a gidişinde, iki kulüp yönetimleri arasında geçmişten sağlanan iyi diyalog önemli rol oynarken, bonservis bedelinin ne olduğu konusu hep karanlıkta kaldı. O dönemdeki gelişmelerden rahatsızlık duyan Vedat’ın yaklaşık 225 bin Euro civarında alacağından vazgeçip, Rize’nin yolunu tuttuğu ileri sürüldü.

TAKIMINI SÜPER LİGE TAŞIDI

Vedat, o dönem Birinci Ligde mücadele eden Çaykur Rizespor’a verilirken, kırmızı-siyahlılar, forvet hattında oluşan boşluğu 650 bin Euro maliyeti olduğu iddia edilen Deniz Yılmaz’ı alarak gidermeye çalıştı. Gençlerbirliği, 2017-2018 sezonunda, tarihinin en kötü dönemlerinden birini geçirip, küme düşerken, alınmasında ısrar edilen Deniz Yılmaz, 1.5 sezon kaldığı Beştepe’de, Süper Ligi golsüz geçti. O sezon Ziraat Türkiye Kupası’nda bir gol atarken, ertesi sezon takım PTT Birinci Ligde mücadele ederken de 3 gollük katkı verdi.
Vedat Muriç ise Çaykur Rizespor forması altında, PTT Birinci Futbol Liginde yarım sezonda 8 gol atıp, takımının Süper Lige yükselmesinde önemli rol oynadı. Muriç’in katkısı ile Süper Lige çıkan Çaykur Rizespor, ayak bastı parası ile birlikte naklen yayın havuzundan önemli bir kaynak sağlarken, Gençlerbirliği, bir alt lige inip, ekonomik anlamda en buhranlı dönemini yaşamaya başladı.

HER SENE RAKAMLARI KATLADI

Muriç, Süper Ligdeki ilk yılında yıldızını iyice parlattı. Karadeniz ekibinde 17 gol atan ve kazandırdığı maçlarla, kulübene federasyonun galibiyetlerde verdiği primlerden önemli destek sağlayan Muriç, sezon sonunda Fenerbahçe’nin yolunu tuttu. Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yaşanan transfer rekabetinde, kazanan Fenerbahçe olurken, Çaykur Rizespor, bu transferden 3.5 milyon Euro gelir elde etti.
Kosovalı golcü, Fenerbahçe’de geçirdiği bir yılın ardından, İtalya kulübü Lazio’ya transfer oldu. Sarı-lacivertliler, bu transferden 17.5 milyon Euro gibi rekor bir bonservis bedeli kasasına koydu. Harcama limiti konusunda büyük sıkıntı çeken ve futbol federasyonu yönetimi ile sürtüşme yaşayan sarı-lacivertliler, Vedat’tan elde ettiği gelir ile yaptığı çok sayıda transfer için kaynak oluşturmuş oldu.
Vedat’ı Fenerbahçe’ye verirken, oyuncunun bir sonraki satışından pay ile ilgili maddeyi anlaşmanın içine yazdığı ileri sürülen Çaykur Rizespor’un, 25 yaşındaki forvet oyuncusunun Lazio’ya gidişinin ardından, yüzde 15 oranında kazanç elde edeceği belirtiliyor. Bu konuyla ilgili olarak, Çaykur Rize yönetimi resmi olarak açıklama yaparken, Beştepe cephesi tüm bu gelişmeleri, maliyet hesabı yaparak izlemekle yetindi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!