Vizyon kadar cesaret de olmalı

Güncelleme Tarihi:

Vizyon kadar cesaret de olmalı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2009 00:00

MHP’nin Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Yaşar Yıldırım 29 Mart seçimlerinde Yenimahalle’de MHP’nin, CHP’nin ve AKP’nin eşit şansı olduğunu belirterek, "Şu an üç partinin de şansı yüzde 33" dedi.

1994-1999 arası Kızılcahamam Belediye Başkanlığı yapan Yıldırım, "Belediye başkanı vizyonlu olduğu kadar cesaretli de olmalı" diyerek ve projelerini şöyle anlattı:

"Adaylığım açıklanalı bir aya yakın bir süre oldu, ilk günden beri büyük bir şevkle çalışıyoruz. Ziyaret etmediğimiz esnaf kalmadı. Esnafın büyük bir ilgisi ve sempatisi var. Şu anda AKP’nin genel politikada ve yerel yönetimde sıkıntılarını da göz önünde bulundurduğumuzda MHP’nin de CHP’nin de AKP’nin de Yenimahalle’de seçim alma şansı yüzde 33. Biz bu barajı aşmak için var gücümüzle çalışıyor, kendimizi halka anlatmaya çalışıyoruz.

Yenimahalle’de göreve geldiğimiz ilk günden itibaren ilçenin en büyük utançlarından TRT vericilerini kaldıracağız. Oraya hem ilçemize hem başkentimize yakışır bir basın merkezi yapacağız. 30-40 dönümlük bu alanda vericileri bir büyük kulede toplayıp, alt katlarını da alışveriş merkezi yapacağız. Bu atılım Şentepe’yi cazibe merkezine dönüştürecek.

Çankaya’dan hizmeti esirgemez

Şu anda maalesef başta Şentepe olmak üzere kentin gelir düzeyi düşük bölgeleri büyük sıkıntılar içinde yaşıyor. Hem ilçe belediyesinden hem de Büyükşehir’den yeterli hizmeti alamıyor. Şunu açıkça söyleyeyim Büyükşehir Belediyesi Çankaya’yla her daim kavgalıdır ama hizmetini esirgemez. Ama Şentepe’ye, Demet’e çıkın bakın Çankaya’ya oranla ne kadar hizmet ediyor görürsünüz.

İstanbul’daki MiniaTürk’ün bir benzerini Yenimahalle’de yapacağız. Galericileri bir araya toplayacağız, bölge cumartesi ve pazar günleri oto pazarı haline gelecek.

Batıkent bir otel kente dönüştü. Bu bölgeyi sosyal donatı alanları ve alışveriş merkezleriyle canlandıracağız. Bizim yönetimimizde ’Asfaltınız hayırlı olsun’ gibi pankartlar olmayacak. Çünkü rutin belediyecilik hizmetleriyle övünmeyeceğiz.

Belediye başkanı vizyonlu olduğu kadar biraz da cesaretli olmalı. Birinden biri olmasa olmaz. Kızılcahamam’da görev yaptığım sürede 2 bin 500 konutun termal ısıtması ile Asya tatil köyü, Patalya tatil köyü ve diğer tesisleri temellendirdik, planlamasını yaptık. Geride unutulmaz eserler bıraktık. Şu anda 700 kişi bu tesislerde çalışıyor. "
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!