Viyolanın ustasına altın madalya

Güncelleme Tarihi:

Viyolanın ustasına altın madalya
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2014 01:06

Sevda Cenap And Müzik Vakfı’nın geleneksel hale getirdiği ‘Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası’nın bu yılki sahibi, ünlü viyola sanatçısı Ruşen Güneş’in oldu.

Haberin Devamı

Sevda Cenap And Müzik Vakfı’nın, 1989’den beridir verdiği ‘Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası’, MEB Şura Salonu’nda düzenlenen törende bu yılki sahibi olan Ruşen Güneş’e takdim edildi.
10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve eşi Semra Sezer’in de katıldığı ödül töreninde Sevda Cenap And Müzik Vakfı Başkanı Mehmet Başman, açılış konuşmasını yaptı. Başman, viyola sanatçısı olarak yurt içi ve yurt dışında gösterdiği üstün başarı ve kazandığı ünün yanı sıra viyola öğreticiliği de göz önünde bulundurularak, Ruşen Güneş’e 2014 yılı ‘Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası’nı vermeyi kararlaştırdıklarını söyledi.
Ruşen Güneş ise, “Bu onura layık görülen ilk viyola sanatçısı olmaktan gurur duydum” sözleriyle mutluluğunu dile getirdi. Konuşmaların ardından Sevda Cenap And Müzik Vakfı Başkanı Mehmet Başman, Ruşen Güneş’e 2014 yılı Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyasını takdim etti.

Haberin Devamı

GENÇLİK ORKESTRASIYLA SAHNEDE

Törende Ruşen Güneş, Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası eşliğinde bir dinleti sundu. Orkestrayı Güneş’in Ankara Devlet Konservatuvarı’ndan sınıf arkadaşı olan şef Gürer Aykal yönetti. Güneş, E.Elgar’ın “In the South” başlıklı eserinden “Ayışığında” bölümünü, R. Strauss’un Don Kişot senfonik şiiri’nden Sanço Panza’yı konu alan üçüncü çeşitlemeyi seslendirdi. Güneş son olarak kendi geliştirdiği ve bestelediği “Orhan Veli ve Müzik” projesinden dört şiiri, Tülay Gürerk’in piyanosu eşliğinde sundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!