Vinç kurbanı

Güncelleme Tarihi:

Vinç kurbanı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2014 01:32

Gaziosmanpaşa’daki Büyük Çankaya Oteli’nin tepesinde yıllardır atıl halde bekleyen kule vincin söküm çalışmaları dün başladı. Vincin sökümü için 244 tonluk ikinci bir vinç kuruldu. Söküm çalışması öncesinde otelin sahibi Ahmet Hattat, kurban kesti. Söküm işlemine, hava muhalefeti nedeniyle ara verildi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 4 yıl önce indirilmesini talep ettiği, Gaziosmanpaşa’daki 35 katlı Büyük Çankaya Oteli inşaatının üzerinde yer alan kule vincin sökülme çalışmaları dün başladı.
Yaklaşık 20 yıldır inşaatın üstünde bekleyen vinç için Cumhurbaşkanı Gül’ün talebinin ardından Çankaya Belediyesi, geçtiğimiz ay kulenin sökülmesi için ihale açmıştı. Ancak otel sahibi Ahmet Hattat, Gül’ün talimatıyla birlikte vincin söküm çalışmaları için harekete geçti.

244 TONLUK DEV VİNÇ KURULDU

Dün saat 11.00 itibariyle Uğur Mumcu Caddesi çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Söküm işlemleri için binanın yanına 244 tonluk dev vinç kuruldu. Çevredeki bazı binalar güvenlik gerekçesiyle boşaltılırken inşaatın üzerindeki 25 tonluk vinci sökecek olan devasa vincin kurulumu ise yaklaşık iki saat sürdü. Yetkililer, vincin 3 parça halinde söküleceğini dile getirerek, “Koşullar elverirse 6-7 saat içinde bitirilebilir” dedi.

Haberin Devamı

RÜZGAR ÇALIŞMAYA İZİN VERMEDİ

Vincin kurulumunun ardından 15.00 itibariyle çalışmalar durduruldu. Söküm işlemini gerçekleştiren firma görevlisi Ahmet Köksal, çalışmaların olumsuz rüzgar koşulları nedeniyle durdurulduğunu söyleyerek, “Çok riskli bir işlem. Acelemiz yok, işi riske atmak istemiyoruz. Yarın(bugün) itibariyle çalışmalar devam edecek” diye konuştu. Hava muhalefeti nedeniyle çalışmaların durdurulmasının ardından Uğur Mumcu Caddesi ise yeniden trafiğe açıldı.

Vinç kurbanı

Devasa vincin kurulumunun ardından Ahmet Hattat, söküm çalışmaları başlamadan önce 2 adet kurban kestirdi ve vince bakarak dua etti.

Vinç kurbanı

Alınan güvenlik önlemleri ve çalışanların uyarılarına rağmen vatandaşlar devasa vincin yakınından geçmeye çalıştı. Bazı vatandaşların vincin altından eğilerek geçmesi ise tehlikeli anların yaşanmasına sebep oldu.

Haberin Devamı

Vinç kurbanı

Çalışmalar sırasında meraklı vatandaşlar bölgede toplanarak vincin kurulmasını seyretti. Bazıları ise cep telefonları ve tabletleriyle fotoğraf çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!