Videolu şiddete 28 yıl istemi

Güncelleme Tarihi:

Videolu şiddete 28 yıl istemi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2014 01:07

Keçiören’deki bir parkta, kendisini aldattığı iddiasıyla kız arkadaşını ve beraberindeki ablasını dövüp, cep telefonuna kaydettirdiği görüntüleri de sosyal medyada paylaşan Hasan Kütük (19) hakkında dava açıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kütük’ün 5 yıl 1 ay 15 günden 28 yıla kadar hapsini istedi.

Haberin Devamı

Keçiören’de, arkadaşlarıyla birlikte kız arkadaşı ve ablasına parkta şiddet uygulayan, dayak görüntülerini de cep telefonuyla kaydedip sosyal medyada yayınlayan Hasan Kütük (19) hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 5 yıl 1 ay 15 günden 28 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.
Cumhuriyet Savcısı Selçuk Kocaman’ın hazırladığı iddianamede, üç erkeğin iki kızı dövdüklerine ilişkin görüntülerin sosyal medyada yayınlanması üzerine soruşturma başlatıldığı bildirildi.
Soruşturma kapsamında görüntülerdeki mağdur kız kardeşler, sanık Kütük ve beraberindeki suça sürüklenen çocukların polisçe belirlendiği ifade edilen iddianamede, sanık Hasan Kütük’ün, kız arkadaşının Facebook’ta başka bir şahısla görüştüğünü tespit etmesi üzerine, konuşmak için onu çağırdığını, kızın ‘ben duramam, seni aldatırım’ demesi üzerine dövdüğünü söylediği yer aldı.

Haberin Devamı

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Sanık Hasan Kütük, savcıya beyanında, kardeşlerden küçük olanın “kendisiyle konuşmasına rağmen Facebook'ta başka bir şahısla görüştüğünü tespit etmesi üzerine, bu konuyu konuşmak için onu çağırdığını, müştekilerin parka kendi rızalarıyla geldiğini, kızın 'ben duramam, seni aldatırım' demesi üzerine sinirlendiği için darp ettiğini" söyledi. Kütük, ‘kızları zorla alıkoyduğu’ suçlamasını ise reddetti.

ZİNCİRLEME SUÇ

İddianamede Kütük'ün, ‘birden fazla kişiyle birlikte cebir kullanarak çocuğu hürriyetinden yoksun kılma’ ve ‘tehdit’ suçlarından cezalandırılması, TCK'nın ‘zincirleme suç’ başlıklı 43. maddesi uyarınca cezanın 4'te birden 4'te üçe kadar artırılması istendi. Olay sırasında Kütük'ün yanında bulunan ve biri görüntüleri çeken üç çocuğun haklarındaki soruşturmanın ayrıldığı da iddianamede belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!