Veteriner Fakültesi'nde beyaz önlük töreni

Güncelleme Tarihi:

Veteriner Fakültesinde beyaz önlük töreni
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2017 11:40

Veteriner Fakültesi'nde beyaz önlük töreni

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE Üniversitesi Dünya Veteriner Hekimler Günü ve Kariyer Gelişimi Etkinliği düzenlendi. Veterinerlik Fakültesi birinci sınıf öğrencileri de düzenlenen törende beyaz önlük giydiler. 
Törene katılan Yrd. Doç. Dr. Ahu Demirtaş, Veteriner Hekim Mahmut İriş ve Veteriner Hekim Sercan Erkoca tarafından kariyer gelişimi hakkında bilgi verildi. Programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kocamış, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Başalan, Veteriner Fakültesi akademisyen ve öğrencileri katıldı. Veteriner Fakültesi Bilimsel Araştırmalar Topluluğu Başkanı Anıl Eren Yılmaz ise konuşmasında, "İnsanlarda görülen hastalıkların yüzde 61'i hayvan kökenlidir. İnsanların ve hayvanların birbirlerine bulaştırabildiği 200'den fazla zoonoz hastalık mevcuttur. Veteriner hekimler zoonoz hastalıklarla mücadelenin yanı sıra hayvan refahı, hayvansal gıda sağlığı gibi alanlarda da önemli sorumluluklar üstlenmektedir. Veteriner hekimlik bu önemli çalışmalar nedeniyle tüm dünyada saygı gören bir meslektir. Tüm veteriner hekimlerin ve veteriner hekim adaylarının Dünya Veteriner Hekimler Günü'nü kutlarım" dedi.
Açılış konuşmasının ardından Önlük Giyme Töreni yapıldı. Törende Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kocamış ve Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri tarafından Veteriner Fakültesi 1. sınıf öğrencilerine beyaz önlük giydirildi. 2016-2017 eğitim-öğretim yılında  Veteriner Fakültesi'ne en yüksek puanla yerleşen Adil Duru ve Davut Avcı'ya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kocamış plaket takdim etti. 
Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Başalan tarafından Yrd. Doç. Dr. Ahu Demirtaş'a, Veteriner Hekim Mahmut İriş'e ve Veteriner Hekim Sercan Erkoca'ya plaket verildi. 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!