Veliler kurdu en çok hizmetli okudu

Güncelleme Tarihi:

Veliler kurdu en çok hizmetli okudu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2013 01:50

Beysukent’teki bir okulda velilerin, kitap okumaya teşvik etmek amacıyla kurduğu Okuma Kulübü, okulun temizlik görevlisini “kitap kurdu” yaptı.

Haberin Devamı

Milli Kütüphanede kurulan Okuma Kulübünün bir benzeri Ayten Şaban Diri Ortaokulunda öğrenci velilerinin katımıyla geçen yıl aktif etkinliklerle kuruldu. Okulun Müdür Yardımcısı Serap Kaş, geçen yıl kurulan okuma kulüplerinde tüm velilerin aynı kitabı okuyup hazırladıkları sunumlarla tartıştıklarını anlattı. Velilerin sunumlarını hazırlarken kitabın yazıldığı dönemi, kitapta geçen ülkeleri, şehirleri, o dönemin tarihini, kültürünü ve ekonomisini araştırıp tartıştığını dile getiren Kaş, “Kulübümüzde aynı kitabı okuyor ve paylaşıyoruz. Fikirlerimiz bazen buluşuyor bazen çatışıyor. Ancak kitabı tek bir bakış açısından kurtarıp derinlemesine görme, anlama şansımız doğuyor” diye konuştu. Kaş, okudukları kitapla ilgili bilgileri okulun aylık dergisinde de yayımlayarak öğrencilere tanıttıklarını anlattı.
Okuma Kulübünün en aktif üyesi ise, okulun temizlik görevlisi Satılmış Yüksel oldu. 28 yaşındaki lise mezunu, evli ve iki çocuk babası Satılmış Yüksel, temizlik yaparken kitapların ilgisini çektiğini ve böylece okumaya başladığını belirterek şöyle konuştu:

Haberin Devamı

EVLE OKUL ARASI İKİ SAAT

“Keçiören’de oturuyorum. Beysukent’teki okulla ev arası iki saat sürüyor. Bu yol süresince kitap rahat okunuyor, bir de trafik varsa daha da iyi. Böyle başladım okumaya. Sonra Okuma Kulübüne üye oldum. Kulüpten sonra daha dikkatli ve seçerek kitap okumaya başladım. Şimdi yabancı yazarların klasik eserlerinden, Türk yazarlara, popüler kitaplardan akımlara kadar tüm kitapları büyük istekle okuyorum. Bazen Okuma Kulübündeki velilere de fikir verdiğim oluyor.” Yüksel, bazen kitap okurken en heyecanlı yerinde durağa gelmenin üzüntüsünü yaşadığını anlattı. En sevdiği kitaplardan biri olan Turgut Özakman’ın Şu Çılgın Türkler Kitabı’nı birkaç gün içinde okuduğunu söyleyen Yüksel, bir kitabı bitirir bitirmez hemen yeni kitaba başladığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!