Veli Amcanın ev mücadelesi

Güncelleme Tarihi:

Veli Amcanın ev mücadelesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2021 20:45

Ankaralı Kore Gazisi Veli Atasoy (92), Mamak Şirintepe Mahallesi'nde eşiyle birlikte yaşadığı gecekondunun, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin(ABB) 4 bin 500 konutluk 'Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi' kapsamında yıkılması kararına tepki gösteriyor.

Haberin Devamı

ABB Atasoy'a, yaşadığı evi 15 gün içinde tahliye etmesi için 22 Ekim'de tebligat gönderirken evinden çıkmak istemediğini söyleyen Atasoy, “Kendi imkanlarımla ev yaptım. Kimseden bir yardım almadım. 61 yıldır bu evde yaşıyoruz. Buradan ölüm bile çıkmasın. Bu evi kurdum kimseden yardım almadım. Ölünceye kadar evimde kalmak istiyorum. Ben Türkiye Cumhuriyeti’ne şeref madalyası getirdim. Bana tapulu bir ev verirlerse çıkarım. Yoksa kesinlikle buradan bir yere gitmem” dedi.

Veli Amcanın ev mücadelesi


EŞİNİN ADINA ARSA VAR

ABB’den yapılan yazılı açıklamada Atasoya ait, Mamak Şirintepe Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi alanında üç ayrı gecekondu bulunduğu, birisinde kendisi, diğerlerinde torunu ile yeğeninin oturduğu belirtildi. Açıklamada, Veli Atasoyun eşi Şöhret Atasoy’a ait ayrıca tapulu arsa bulunduğu, kentsel dönüşüm kapsamında bu arsa karşılığında kendisiyle 2014’te, 100 metrekarelik daire sözleşmesi yapıldığı, inşaatı başlayan konutlar bittiğinde, kendisine bir adet daire verileceği kaydedildi. Veli Atasoy'un, üç gecekondusu için tapu tahsis belgesini tapuya dönüştürmek üzere Mamak Belediyesi’ne daha önce başvurduğu, ancak eşinin adına arsa olduğu gerekçesiyle tahsis belgelerinin iptal edildiği bildirildi. Bu nedenle, üç gecekonduyla daire sözleşmesi yapılmasının mümkün olmadığı belirtilerek, özetle şöyle denildi: “Kendilerine yapılan hiçbir öneriyi kabul etmedikleri gibi, burada oturmaya devam edeceklerini beyan etmişlerdir. Gecekonduların içerisinde bulunduğu parselde, başka bir gecekondu kalmamıştır. Yüklenici firmanın sözleşme gereği burada temel atıp inşaata başlaması için bu gecekonduların kaldırılması gerekmektedir. Yapılabilecek tüm hukuki ve idari yöntemler denenmiştir.” 

BAKMADAN GEÇME!