Vatandaşımıza minnettarız

Güncelleme Tarihi:

Vatandaşımıza minnettarız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2016 17:38

Ankara Hürriyet’e konuşan Vali Mehmet Kılıçlar, “Büyük bir faciayı halkımızın desteğiyle önledik. Ankaralılar devletine, milletine sahip çıktı. Vatandaşımıza minnettarız” dedi

Haberin Devamı

Darbe girişiminde en ağır hasarı alan kent olan Ankara’da bir yandan operasyonlar devam ederken, diğer yandan cuntacıların kentte yarattığı hasarın izlerinin silinmesi için çalışmalara başlandı. “Darbecilere karşı demokrasiyi savunan Ankaralılara teşekkür ediyorum” diyen Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, “Bu vatan hainlerinin kente verdiği hasarın onarılması devlet için küçük bir olaydır. En önemlisi Ankaralıların devletine milletine sahip çıkmasıdır” ifadelerini kullandı. Kılıçlar şöyle konuştu:
“Ankara demokrasiye, devletine, milletine sahip çıktı. Büyük bir faciayı halkımızın desteğiyle engelledik. Olayın yaşandığı gece mesai arkadaşlarımızla birlikteydik. Birkaç şerefsizin yaptığı olayın başarılı olacağı konusunda bir dakika bile umutsuzluğa kapılmadan çalıştık.”

Haberin Devamı

OPERASYONLAR SÜRÜYOR

“Başkent bu darbe girişiminde pek çok şehit verdi. Hem hayatını kaybedenler için hem de bu günün unutulmaması için bir anıt yapılacak mı?” sorusuna Kılıçlar, “Bunları elbette değerlendireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın da talimatlarıyla böyle bir çalışma yapılması gerekiyor. Ancak şu anda kaçan ve saklanan kişiler için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Operasyonlar tamamlandıktan sonra darbe girişimini engelleyen kahramanların unutulmaması için gereken çalışmalar yapılacak” yanıtını verdi.

HALKIMIZ PROVOKASYONA GELMEMELİ

“Provokasyona gelmeyin” uyarısında da bulunan Vali Kılıçlar sözlerini şöyle sürdürdü:
“Vatandaşlarımızın endişe edeceği bir durum yok. Sayın Başbakanımızın da altını çizdiği gibi bu olayın askerimizin kurumsal yapısıyla hiç bir alakası yok. Askerimizin devletimizin yanındadır. Operasyonlarımız sürüyor. Hain kimse ortaya çıkaracağız. Yargı da cezasını verecek. Darbecilerin karşısında dimdik duran halkımızdan tek ricamız provokasyona gelmesinler. Cezayı devlet verir yargı verir. Şu an Kızılay’dan geçiyorum, halkımız Türk bayraklarıyla dolaşıyor. Devletine sahip çıkan vatandaşımıza ne kadar teşekkür etsek az. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!