Vakıf Eserleri Müzesi törenle açıldı

Güncelleme Tarihi:

Vakıf Eserleri Müzesi törenle açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2007 00:00

Vakıflar Genel Müdürlüğünce restorasyon çalışmaları tamamlanan, tarihi halı, kilim ve el yazması eserler ile paha biçilmez çini ve panoların sergilendiği Vakıf Eserleri Müzesi, törenle açıldı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, müzenin açılışı dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bugüne kadar karanlık depolarda tutulan binlerce tarihi vakıf eserini gün yüzüne çıkardıklarını söyledi.

Bu eserlerin çürüyüp yok olmaması için Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yurt genelinde 12 müze açılacağını bildiren Şahin, açılışını yaptıkları müzenin de bunlardan biri olduğunu ifade etti.

Türkiye coğrafyasında, ay yıldızlı bayrak altında yaşamaktan gurur duyduğunu dile getiren Şahin, ortaya çıkarılan vakıf eserlerini gördükçe bu gururun arttığını belirtti.

Şahin, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından diğer illerde yaptırılan müzeleri, yoğun programları nedeniyle henüz açamadıklarını ancak önümüzdeki günlerde toplu bir açılışla bu müzeleri de kültür hayatına kazandırmayı planladıklarını kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!