Üzüm topladı pekmez kaynattı

Güncelleme Tarihi:

Üzüm topladı pekmez kaynattı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2017 15:09

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Kalecik’teki Bağ Bozumu Şenliği’nde üzüm toplayıp, bağ ateşinde pekmez kaynattı.

Haberin Devamı

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin geleneksel Bağ Bozumu Şenliği, bu yıl da üniversitenin Kalecik Bağcılık Araştırma ve Uygulama İşletmesi’nde gerçekleşti. Rektör Erkan İbiş ile öğretim üyelerinin de üzüm topladığı şenlikte, ezilen üzümün suyu bağ ateşinde kaynatılıp pekmez yapıldı.
Üniversitenin 174.5 dekar alana sahip üzüm yetiştirme istasyonunun, Orta Anadolu Bölgesi’nin en büyük, Türkiye’nin de üçüncü büyük milli koleksiyon bağına sahip olduğu belirten Rektör İbiş, “Bağ bozumunda müthiş bir tarihi derinlik var. Kafkaslardan Anadolu’ya gelen, 5 bin yıldır da Anadolu’da sürdürülen bir gelenek. Binlerce yıllık derin tarih içinde milyonlarca öykü, yaşam, toplum, aile var. Bu şenlik, birçok değeri de yine dünden bugüne taşıyor. Bağ ve bağ bozumu; kültürden sanata, edebiyattan şiire ve türkülere kadar pek çok esere konu olmuş masadaki sevincimiz adeta. Burada 120’den fazla asma çeşidimiz var. Bu alan bilim, eğitim amaçlıdır. Burada çok insanın emeği olmuştur” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!