Uyuşturucu için seferberlik

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucu için seferberlik
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2010 00:00

Uyuşturucu ve keyif verici maddelerin kullanımının önlenmesi amacıyla çalışma yürüten Milli Eğitim Bakanlığı, ‘Mücadeleye’ öğretmen ve velileri eğitmek ile başlayacak. Bakan Çubukçu hazırlanan kitapçıklar için yazdığı önsözde, uyarılarda bulundu.

Haberin Devamı

MİLLİ Eğitim Bakanlığı, yeni eğitim-öğretim yılında okullarda “madde bağımlılığıyla mücadele” başlatıyor. Mücadeleye, yönetici, öğretmen ve velileri eğitmekle başlayacak olan Bakanlık, madde kullanımına ilişkin bilgilerin, öğrencilerde görülen belirtilerin, bu öğrencilere karşı nasıl bir tavır alınacağının ve ortaya çıkacak hukuki durumun anlatıldığı kitapçıklar hazırladı.Kitapçıklarda, aile içi çatışma ve şiddet, aile bütünlüğünün bozulması, cinsel istismar, yoksulluk ve sosyal güvenlik haklarından mahrumiyet, internet bağımlılığı ve bilgisayar oyunları gibi etkenlerin madde bağımlılığında risk oluşturduğu vurgulandı.
Madde Bağımlılığı ile Mücadele
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, “Madde Bağımlılığı ile Mücadele” başlıklı, yönetici, rehber öğretmen, öğretmen ve anne-babalar için ayrı ayrı hazırlanan kitapçıklar için yazdığı önsözde, uyarıda bulundu. Yaşam koşullarının ve teknolojik gelişmelerin insan ilişkilerini değiştirdiği ve yalnızlaştırmayı artırdığı günümüzde, çocukların sağlıklarını ve üretkenliklerini tehdit eden zararlı yönelimlere kolaylıkla başvurabildiklerinin görüldüğünü vurgulayan Çubukçu, şunları kaydetti:
Ortak anlayış
“MEB olarak ülkemiz ve okullarımız genelinde madde bağımlılığı ile mücadelede koruyucu ve önleyici çalışmaların yapılmasına büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda yürütülecek çalışmalarda okul rehber öğretmenlerine (okul psikolojik danışmanlarımıza) önemli görevler düşmektedir. Madde Bağımlılığı ile Müdacele el kitaplarının bu görevin yerine getirilmesinde rehber öğretmenlere destek olması amaçlanmıştır. Bu kaynak kitaplar madde bağımlılığı konusunda ortak bir anlayış ve bilincin gelişmesine de katkı sağlayacaktır.”

Haberin Devamı

Risklerden korunmak için neler yapılabilir?

ÇOCUKLARI ve gençleri risklerden korumak için neler yapılabileceği konusuna da değinilen kitapçıkta, aile içi sağlıklı iletişimin önemli olduğu vurgulandı. Kitapçıkta, ailelere, madde kullanımından şüphelenildiğinde şu yöntemleri izlemeleri önerildi: ? Çocuk fark ettirilmeden izlenmeli,? Kullanıldığından şüphe edilen bağımlılık yapıcı maddeyle ilgili bilgi edinilmeli, ? Öfke ve duygu durumunun kontrol edildiğinden emin olup, hazır hissedildiğinde iyi bir konuşma ortamı oluşturup konuşulmalı, ? Duygu ve düşünceler net bir şekilde paylaşılmalı, ? Çocuk bu durumu reddettiğinde izlemeye devam edilmeli.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!