Uyarılar kâr etmedi

Güncelleme Tarihi:

Uyarılar kâr etmedi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2021 02:07

Ankara'da Kurban Bayramı´nın ilk günü kurban satış ve kesim merkezlerinde yoğunluk yaşanırken, bazı vatandaşların tüm uyarılara rağmen koronavirüs tedbirlerine uymadığı görüldü.

Haberin Devamı

Başkent'te vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren kurbanlıklarını kestirmek için kurban satış ve kesim yerlerine akın etti. Başkentin en büyük kurbanlık satış noktası olan Yakacık Kurban Pazarı´nda da sabahın ilk saatlerinden itibaren yoğunluk yaşandı. Kurbanlıklarını alan vatandaşların çoğu kesim merkezinde sıraya girerek kurbanlarını kestirdi.

Uyarılar kâr etmedi


YOL KENARLARINDA KESTİLER

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kurban kesim görevlileri maske ve temizlik kurallarına dikkat ederken, bazı vatandaşların maske takmadan sıra bekleyip kalabalık oluşturması dikkat çekti. Bayram öncesinde yapılan uyarılara rağmen, kesim merkezlerinde sıra beklemek istemeyen bazı vatandaşlar da yol kenarlarında ve boş alanlarda kurbanlarını kesti.

Uyarılar kâr etmedi


SIKI PAZARLIK

Bayram yoğunluğundan fırsat bulamayanlar ve kurbanını daha uygun fiyata almak isteyenler de bayramın birinci günü satış yerlerindeydi. Alıcılar, elde kalan kurbanlıklar için satıcılarla sıkı pazarlıklar yaptı. Bazı alıcı ve satıcılar arasında geçen çetin pazarlıklar anlaşmayla sonuçlanırken, bazıları da anlaşmaya varamadı. Satıcı Murat Adar, “Bu sene fiyatlar çok uygun. Geçen seneye göre satışlarda biraz düşüş var. Birçok kişi tatile gitti. 2 yıldır pandemi vardı, insanlar da haklı” dedi. Seyithan Kaya ise Ağrı’dan geldiğini belirterek, “Kurban satışları bu yıl çok iyi. Fiyatlar uygun” diye konuştu. AA

Uyarılar kâr etmedi


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!