Usulsüzlük görürsem mahkemeye vereceğim

Güncelleme Tarihi:

Usulsüzlük görürsem mahkemeye vereceğim
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2021 23:33

Beştepe’de, tek imza ile yapılmış birçok işin olduğunu belirten Akdaş, “Bizim kulübümüzde her zaman iki imza olmuştur. Gençlerbirliği tarihinde formaya para verildiğini görmedim. Bir baktık 600 bin TL’ye anlaşma yapılmış” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği Başkanı Niyazi Akdaş, kulübün ana borcunun 137 milyon TL olduğunu belirtti. Akdaş, bu rakamın 44 milyon TL’sinin vergi borcu olduğunu ifade edip, “35 milyon yabancı oyuncuların alacağı var. 33 milyon iç piyasaya, 19 milyon eski başkan Murat Cavcav’a, 6 milyon TL’de yerli futbolculara borç mevcut. Vergi borcu ertelenmiş durumda. FIFA’dan ceza gelmemesi için öncelikle yabancı oyuncuların sorunlarını çözmek için kredi arayışındayız” diye konuştu.
Akdaş, yabancı bir futbolcunun bankadan parasını aldıktan sonra, 150 bin Avro’sunun elinden alındığını söylediğini ileri sürdü.

CAVCAV İLE İDDİAYA GİRDİK BEN KAZANDIM

Görevini tamamlayıp, koltuğu kulüp delegelerinin seçeceği kişiye bırakmak istediğini aktaran Akdaş şöyle konuştu:
“Oğlunu yönetime yazsana dediler. Aman kalsın, biz de babadan oğula geçen saltanat yok, saltanatı bitirdik dedim. Geçen dönemin başkanı Murat Cavcav, bana kulübün borcu 90 milyon TL dedi. Kendisine de 19 milyon TL borç görünüyor. İddiaya girdik. Kulübün borcu 100 milyon TL’den fazlaysa, sana olan borcu ödemem dedim. İddiayı ben kazandım. Bu parayı ödemeyeceğim. Öncelikle 40-45 milyon TL bulup, yabancıların parasını ödemeliyiz. Yoksa FIFA’ya şikayet ediyorlar, transfer yasağı geliyor. Faiz biniyor, borç daha çok artıyor.”

AİDATI ÖDEMEYEN DELEGELİKTEN ÇIKARILACAK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a gittik, katkı alabilmek için. Sanayi odaları, ilçe belediyelerine de gidiyorum. Kendim de katkı vereceğim. Bir gelir bütçesi hazırladık, bu bütçenin içinde kalacağız. Hedefimiz bu sezon illaki Süper Lig’e çıkmak değil. Ama çıkarsak da iyi olur. Bu yıl çıkamazsak da önümüzdeki yıllarda Süper Lig’i hedefleyeceğiz. Kontratı devam eden futbolcuların sözleşmelerinde iyileştirme yaparak kulüpte kalmaları konusunda görüşmeler yapıyoruz. Burada, tek imza ile yapılmış birçok iş var. Bizim kulübümüzde her zaman iki imza olmuştur. Artık en az iki imza olacak. Gençlerbirliği tarihinde, formaya para verildiğini görmedim. Formaları her zaman reklam karşılığı alırdık. Bir baktık 600 bin TL’ye anlaşma yapılmış. Sadece sayman imzasıyla protokol yapılmış. Bunun peşini bırakmayacağım. Usulsüzlük tespit ettiğimde mahkemeye vereceğim. Kulübün 2 binin üzerinde üyesi var. Gerçek Gençlerbirliği sevdalıları, aidatlarını ödedikçe üyelikleri devam edecek. Aidatını ödemeyenlerin delegeliği silinecek. Seçim için üye kaydetmeyeceğim. Yapılan başvurularda gerçek Gençlerbirliği sevdalılarının kulübe kaydını gerçekleştireceğiz.”

Haberin Devamı

HACETTEPE’DE YENİ DÖNEM

Haberin Devamı

Yeni futbol sezonunda TFF 3. Lig’de mücadele edecek olan Hacettepe’de, yeni dönemde başkan ve yönetim değişiyor. Mevcut başkan Nedim Yıldırım’dan bayrağı, Gençlerbirliği’nin önceki dönem yönetiminde yer alan Bülent Üstündağ teslim alacak. Mor-beyazlı ekibin seçimli genel kurulu 28 Haziran’da Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!