Ustasından lisede çizgi film dersleri

Güncelleme Tarihi:

Ustasından lisede çizgi film dersleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2010 00:00

2010 Türkiye’de Japon Yılı Etkinlikleri kapsamında Başkent’e gelen Japonya’nın en ünlü çizgi film yapımcı ve yönetmeni Hajime Kamegaki, Büyük Kolej’de sanatının inceliklerini anlattı.

Haberin Devamı

Dünyanın en yetenekli çizgi film sanatçıları arasında gösterilen yapımcı ve yönetmen Hajime Kamegaki, “2010, Türkiye’de Japon Yılı Etkinlikleri” çerçevesinde Başkent’e geldi. Büyük Kolej öğrencileri ile bir araya gelen Kamegaki, sanatının incelikleri ve çizgi film konusunda merak edilenler ile ilgili bilgi verdi.
Japonya Büyükelçiliği müsteşarı Jun Yoshida ile birlikte geldiği Büyük Kolej’de Türk kültürünü tanımak istediğini vurgulayan sanatçı, ülkesindeki çizgi film (Anime) sanatı ile ilgili ince detayları öğrencilerle paylaştı. En çok tanınan çizgi filminin Sonic X, çizgi sinemasının ise, Naruto olduğunu belirten Japon sanatçı, ülkesinde çizgi filmin büyük değer taşıdığını, bu alanda okullar olduğunu ve bu okullarda yetişen birçok önemli sanatçının bulunduğunu belirtti.
Yarım saat için 5 bin resim
“Şeker Kız Candy” karakterinin Japonya’daki çizgi filmlerin, dünyaya açılması için anahtar film olduğunu kaydeden Kamegaki şunları söyledi:
“Ülkemizde çok sayıda Anime okulu var. Bu okullardan yetişen sanatçılar, seyrettiğiniz dizilerin farklı bölümlerini gruplar halinde yapıyorlar. Yani her bölüm farklı sanatçıların elinden çıkıyor. Ama kendilerini o kadar iyi yetiştirdikleri için, siz dizileri izlerken farklı ellerden çıktığını fark edemiyorsunuz. 30 dakikalık bir çizgi film için yaklaşık 5 bin resim çiziliyor. Bu resimler hareketlendiriliyor. Karelerin tamamlanması için yurt dışından destek alıyoruz. Prodüksiyon şirketlerinin desteği olmazsa, bu çizgi filmleri tamamlayamayız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!