Ustalardan sinema dersi

Güncelleme Tarihi:

Ustalardan sinema dersi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2013 01:16

Türkiye Sineması’nın usta isimleri, CAVA Enstitü’nün Masterclass programı kapsamında 20 Ekim-05 Ocak tarihleri arasında Ankara’da sinemaseverlerle buluşacak. Programda, Ezel Akay, Ercan Kesal, Gökhan Tiryaki, Cahit Berkay ve Güven Kıraç gibi usta isimler ders verecek.

Haberin Devamı

Sinema sektöründeki çalışmalarını derinleştiren CAVA Enstitü, 20 Ekim-05 Ocak tarihleri arasında “Film Stüdyosu Masterclass” programı ile usta oyuncuları Başkentli sinemaseverlerle buluşturacak. Program kapsamında Ezel Akay, Ercan Kesal, Güven Kıraç, Cahit Berkay, Yüksel Aksu, Gökhan Tiryaki, Özcan Alper, Ümit Ünal, Nateli Yeres, Emin Alper, Belmin Söylemez, Çiçek Kahraman, Feza Çaldıran, Thomas Balkenhol, Engin Altıntaş ve Yamaç Okur gibi sinema sektörünün güçlü isimleri, Ankara’da bir araya gelecek.

DERSLER BÜYÜLÜFENER’DE

Sinema sanatının temel esaslarını alanlarında usta isimler eşliğinde ele alacak 12 haftalık ders programı, her hafta pazar günleri 12.00-15.00 saatleri arasında Büyülü Fener Kızılay’da gerçekleşecek. Masterclasslar’da bir film yaratmanın bütün gereklilikleri yapımcı, yönetmen, senarist, oyuncu, müzisyen, görüntü yönetmeni, sanat yönetmeni, kurgu ve ışık gibi disiplinler ele alınacak. Profesyoneller film yaratmanın püf noktalarını katılımcılar ile paylaşacak, sinema sanatına dair teorik ve pratik bilgileri deneyimleri ışığında sunacak. Masterclass programı için son başvuru tarihinin 17 Ekim olduğu bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!