Usta soprano huzurevinden seslendi

Güncelleme Tarihi:

Usta soprano huzurevinden seslendi
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2013 12:30

Ankara Devlet Konservatuvarı şan ve piyano bölümlerinden aynı anda üstün başarıyla mezun olan ilk öğrenci unvanını elinde bulunduran ve yüzlerce sanatçıyı yetiştiren Sabahat Tekebaş, eşini ve oğlunu kaybettikten sonra huzurevine yerleşti.

Haberin Devamı

Tekebaş, İzmit’te başlayan hayatını sanata adadığını ve 1938 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı’nın açtığı sınavı kazanarak, Viyana Müzik Akademisi’nden Prof. Dr. Ludwig Chaskes’in sınıfında piyano eğitimine başladığını anlattı. Şan bölümünde de çok başarılı olduğunu, bu nedenle konservatuvardan iki bölümden üstün başarıyla mezun olan ilk öğrenci unvanını kazandığını belirten Tekebaş, mezuniyetinin ardından 9 yıl okulda piyano eğitmeni olarak çalıştığını dile getirdi.

CELAL BAYAR DA ONU DİNLEDİ

Yurt içinde ve yurt dışında birçok solo konser verdiğini, İtalya La Scala Operası, Viyana Müzik Festivali’nde Türkiye’yi temsil ettiğini ifade eden Sabahat Tekebaş, “Mesleğimde çok çalıştım, kariyer yaptım, hepsi çok güzel çalışmalardı” dedi. İstanbul Eğitim Fakültesi, Mimar Sinan Üniversitesi, İzmir Devlet Opera ve Balesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda yıllarca çalıştığını ve yüzlerce öğrenci yetiştirdiğini anlatan Tekebaş, eğitim verdiği öğrenciler arasında Aytül Büyüksaraç, Birgül Su Ariç gibi önemli isimlerin yer aldığını açıkladı. Sabahat Tekebaş, 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın da izleyici olduğu konserler verdiğini ifade ederek, 60. sanat yılı dolayısıyla 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından da ödüllendirildiğini belirtti.

Haberin Devamı

HİZMET ÇAĞRISI

Tekebaş, tek çocuğu Hasan Can Tekebaş’ı 2002’de, eşini de 2004’te kaybettiğini anlattı. Oğlu ve eşinin vefatının ardından huzurevine yerleştiğini söyleyen Sabahat Tekebaş, zaman zaman torunlarının ve eski öğrencilerinin kendisini burada ziyaret ettiğini belirtti. Türk operasına hizmet vermekten gurur duyduğunu söyleyen Sabahat Tekebaş, “Temenni ediyorum ki herkes Türk operasına benim kadar hizmet versin, o zaman başarılı olabiliriz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!