Usta isimlerden sinema dersi

Güncelleme Tarihi:

Usta isimlerden sinema dersi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2017 14:50

Türk sinemasının usta isimleri, TED Üniversitesi’nde sinemaseverlerle buluşacak.Oyuncular Selen Uçer ve Ercan Kesal, yönetmen Selçuk Aydemir gibi isimler, sinema konusunda dersler verecek.

Haberin Devamı

 

TED Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (TEDÜ-SEM) bünyesinde 28 Ekim-31 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek olan atölyeler, tüm Ankaralı sinemaseverlerin katılımına açık olacak. Bir İstanbul Masalı, Hanımın Çiftliği, Beni Böyle Sev gibi dizilerin, O.. Çocukları, Kıskanmak, Kaygı gibi filmlerin usta oyuncusu Selen Uçer; İşler Güçler, Kardeş Payı gibi dizilerin, Düğün Dernek, Çalgı Çengi gibi gişe rekortmeni filmlerin senarist ve yönetmeni Selçuk Aydemir; Bir Zamanlar Anadolu’da, Üç Maymun gibi filmlerin senaristi ve Peri Gazozu, Nasipse Adayız, Zamanın İzinde gibi romanların yazarı Ercan Kesal, film atölyelerine danışman olarak katılacak.

SINIRLI KONTENJAN

Film atölyeleri, “Bir Film Yaratmak”, “Hikaye Kurmak” ve “Kameraya Oynamak” başlıklarında düzenlenecek. Senarist Gürsel Korat’ın yürütücülüğünde gerçekleşecek “Hikaye Kurmak” senaryo atölyesi ile senaryo yazarlığının tüm serüvenini anlatılacak. Usta oyuncusu Umut Karadağ, “Kameraya Oynamak” atölyesine katılacak. Bir Film Yaratmak atölyesi ise Müphem, Asfalt gibi ödüllü kısa filmlerin yönetmeni Süleyman Demirel’in yürütücülüğünde yapılacak. Kontenjanı sınırlı olan film atölyelerine son başvuru tarihi 25 Ekim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!