Üst geçitler yargıya taşındı

Güncelleme Tarihi:

Üst geçitler yargıya taşındı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2014 01:31

Büyükşehir Belediyesi ile Mimarlar Odası Ankara Şubesi arasında geçen ‘Meşrutiyet Caddesi’ndeki yaya üst geçitlerinin kaldırılması’ tartışması mahkemeye taşındı.

Haberin Devamı

Odanın ‘üst geçitleri kaldırın’ yazısına Büyükşehir Belediyesi’nden cevap verilmeden zımni olarak reddedilmesi üzerine harekete geçen Mimarlar Odası Ankara Şubesi, ret kararını yargıya götürdü. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Ankara 2. İdare Mahkemesi’nin, üst geçitlere dayanak imar planları iptal edildiği için Büyükşehir Belediyesi’nin zımni red işlemini iptal ettiğini belirterek şöyle konuştu:

KARARA GÖRE KALDIRILMASI GEREKİYOR

“Mahkeme plan kararlarını inceleyerek, plan kararlarında olmayan üst geçitlerin kaldırılması talebimizi reddin, hukuka uygun olmadığına karar verdi. Bu karar Meşrutiyet Caddesi’ndeki tüm üst geçitlerin kaldırılması anlamına gelmekte ve yok hükmünde görülmektedir.
Bu üst geçitlerde kaza ile düşerseniz sağlık sigortasından yararlanamazsınız, eylem yaparsanız ceza alamazsınız. Mahkeme ayrıca ulaşım alanında alınacak her türlü kararın planlara işlenmesi gerektiğinin de altını çizerek karar vermiş bulunuyor. Mahkeme kararına göre Meşrutiyet Caddesi, Karanfil Sokak köşesinde, Konur Sokak köşesinde ve Selanik Caddesi’nin köşesinde olmak üzere üç adet yaya üst geçitlerinin kaldırılması gerekiyor. Melih Gökçek yasadışı olan yerleri reklam için kiraya veriyor. Bu durumda Melih Gökçek acilen bu plansız ve yasadışı üç adet üst geçidi kaldırmalıdır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!