Üretime ve ihracata devam ediyoruz

Güncelleme Tarihi:

Üretime ve ihracata devam ediyoruz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2020 14:19

Değirmen ve Sektör Makineleri Üreticileri Derneği (DESMÜD) Genel Başkanı Zeki Demirtaşoğlu, “Pandemi her ne kadar hayatımızı olumsuz anlamda etkilese de bizler, ülkemiz için üretmeye ve ürettiklerimizi ihraç etmeye devam ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Tarım sektörünün koronavirüs süreci karşısında ayakta durduğunu belirten Demirtaşoğlu, “Yılın ilk üç çeyreğinde birçok sektör durağanlık ve daralma yaşarken, tarım sektörü bu durağanlığa ve daralmaya meydan okuyor diyebiliriz. Pandemi ile beraber çalışma şartlarımızı değiştirdik, ancak üretmekten asla geri durmadık. İhracatlarımızı gerçekleştirmeye devam ediyoruz” diye konuştu. Koronavirüs sürecinde güvenli gıdanın ve tarımsal üretimin değerinin bir kez daha anlaşıldığının altını çizen Demirtaşoğlu, şöyle devam etti:

DİSİPLİNLİ ÇALIŞMAYI BENİMSEDİK

“Bu tür olağanüstü durumlar her zaman ülkelerin ellerinde bulundurdukları kaynakları etkiler. Ülkemizdeki pek çok sektör maalesef pandemi sürecinden fazlasıyla etkilendi, fakat tarım ihracatı sürekli artış gösterdi. Bunun belli başlı nedenleri var. Bu nedenlerin başında ülkemizin COVD-19 salgını sürecinde lojistik ve tedarik zinciri ayaklarında aksama yaşanmaması için gereken önlemleri zamanında almış olması, kendi insan kaynaklarıyla hasadını gerçekleştirebilmesi ve insanların bu süreçte gıdaya daha fazla yönelmesi büyük rol oynadı. Ancak bizler de mevcut potansiyelimizi çok iyi değerlendirdik ve geçmişten aldığımız tecrübelerimizle disiplinli çalışmayı benimseyerek, üretim hattımızın her alanında bunu uyguladık. Bu anlamda sektörlerin kendilerini disipline etmesi, denetim mekanizmalarını sürekli çalıştırması bu tür zor süreçlerde ayakta kalmalarına olanak sağlayacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!