Unutulmayacak bir resepsiyon

Güncelleme Tarihi:

Unutulmayacak bir resepsiyon
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2010 00:00

Fransa Milli Günü büyükelçilik bahçesinde düzenlenen resepsiyonla kutlandı. Büyükelçi Bernard Emie ve eşi Isabelle Emie’nin ev sahipliği yaptığı resepsiyon oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Diğer diplomatik resepsiyonların aksine müzik ve dansın öne çıktığı gecede, Büyükelçi Emie ve eşi Isabelle Emie, açılış dansını yaptı.

Fransa Milli Günü, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşkuyla kutlandı. Başkentteki diğer diplomatik resepsiyonların aksine oldukça renkli geçen gece, geç saatlere kadar devam etti. Resepsiyona Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Bernard Emie ve eşi Isabelle Emie ev sahipliği yaptı.

Stratejik öncelik

Büyükelçi Bernard Emie açılış konuşmasını yaptı. Emie, Fransa’daki Türk Mevsimi ile ilgili olarak, “Fransa’nın 100 şehrinde halka yönelik gösterilerin bulunduğu 500 etkinlik gerçekleşti. Türkiye Mevsimi sayesinde Fransa’nın kalbinin Türk ritimleriyle attı. Vatandaşlarımız dünün, bugünün ve yarının Türkiye’sini keşfetme ve Türklere kollarını ve kalplerini açarak, Fransa’nın Türkiye’yi sevdiğini ifade etme fırsatı buldular” dedi. Emie, “Ülkelerimiz arasındaki diyalog 10 yıldır hiç bu kadar yoğun olmamıştı. Fransa, büyük ortağı ve müttefiki olan Türkiye’ye her zaman olduğundan daha fazla stratejik öncelik tanıyor” diye konuştu.

Büyükelçinin muhteşem dansı

Gece için oldukça zengin bir açık büfe yiyecek ve içecek mönüsü hazırlanmıştı. Konuklar, Fransız şarapları ve peynirlerini tatma fırsatı buldular. Resepsiyon havasıyla başlayan gece, ilerleyen saatlerde tam bir partiye dönüştü. Büyükelçi Bernard Emie ve eşi Isabelle Emie, gecenin açılış dansını yaptılar. Emie çiftinin görsel şölen yaşattığı dansları, ilgiyle izlendi. Açılış dansını eşiyle yapan büyükelçi Emie, daha sonra güzel kızı Pauline ile dans etti. Geceye katılan diğer davetliler de Emie çiftine eşlik etti.

İki ülke arasında kuvvetli ilişkiler var

Büyükelçİ sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu akşam daha güçlü, daha demokratik, Mustafa Kemal Atatürk tarafından ortaya konan kurucu ilkelerine daima sadık bir Türkiye Cumhuriyeti’ne, Avrupa Birliğine ve değerlerine gitgide yakınlaşan bir Türkiye’ye desteğimizi bir kere daha ifade etmeme izin veriniz. Yaşasın Türkiye, Yaşasın Fransa, Yaşasın Türkiye ile Fransa arasındaki tarihi dostluk.” Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de, Türkiye-Fransa ilişkilerinde inişler ve çıkışlar olabileceğini ancak iki ülke ilişkilerinin çok kuvvetli olduğunu belirtti. Geceye çok sayıda seçkin isim katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!