Üniversite soruşturma başlattı

Güncelleme Tarihi:

Üniversite soruşturma başlattı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2017 16:42

Hürriyet Ankara’nın, dün “Kayıp tümör” manşetiyle gündeme getirdiği Rüzgar bebeğin ameliyatla beyninden çıkarılan tümör kitlesinin, incelenmeden ortadan kaybolmasıyla ilgili Ankara Üniversitesi soruşturma başlattı

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara’nın, dün “Kayıp tümör” manşetiyle gündeme getirdiği Rüzgar bebeğin ameliyatla beyninden çıkarılan tümör kitlesinin, incelenmeden ortadan kaybolmasıyla ilgili Ankara Üniversitesi soruşturma başlattı.

Tümör kitlesinin kaybolduğunu doğrulayan ancak operasyon sırasında alınan ve frozen laboratuvar incelemesi yapılan ilk parçanın tanı için yeterli olduğunu belirten Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi Başkehimi Prof. Dr. Ahmet Rüçhan Akar, şunları söyledi:
“Rüzgar bebekle ilgili öncelikle hasta yakınlarına geçmiş olsun diyorum ve hastane olarak özür diliyoruz. Bir parçanın kaybolduğu doğru. Bu konuyla ilgili de ön soruştarma tamamlandı ve soruşturma açıldı. Sonucunu bekliyoruz. Ameliyat sırasında bir frozen parça alınıyor. Hemen hemen eş büyüklükte bir parça da daha sonra incelenmek için ayrılıyor. O frozenin sonucu malign(kötü huylu) geliyor, dolayısıyla cerrahisi yapılıyor. Radikal bir cerrahi ile tümör tamamen çıkarılıyor. Ailenin, diğer parçanın kaybolmasından dolayı kesin tanının konamadığı için kemoterapi ya da radyoterapi alacaktı fakat o olmadığı için ortada kaldık gibi bir şikâyeti var.

Haberin Devamı

FROZEN TEKRAR DEĞERLENDİRİLDİ

Ameliyat için gönderilen frozen parça kesitlere ayrılarak tekrar değerlendiriliyor. Bugün(dün) öğrendim. Net sonucu da medulloblastom derece 4 büyük hücreli anaplastik çıkıyor. Yani bir parçanın kaybolduğu doğru ama çocuğun ne yapacağı, tedavisinin olup olamayacağı işi doğru değil. Çünkü patoloji sonucu çıktı için başhekimlik olarak dört ayrı beyin cerrahi hekimiyle görüştüm. Buna göre de tedavisi düzenlenecektir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!