UNICEF’in süper balosu

Güncelleme Tarihi:

UNICEF’in süper balosu
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2008 00:00

UNICEF Türkiye Milli Komitesi’nin düzenlediği yardım gecesinde sahne alan Sezen Aksu, seçkin davetlilere muhteşem bir müzik ziyafeti sundu. Türkiye’nin ilk Kültür Bakanı Talat Halman gecenin sponsorlarına plaket verdi.

ANKARA’da son ayların en görkemli balosu yapıldı. UNİCEF Türkiye Milli Komitesi’nin "Okul Ekliyoruz" kampanyasına gelir elde etmek amacıyla düzenlenen gecede Minik Serçe Sezen Aksu muhteşem bir konser verdi. Bilkent Otel’in Sakarya Salonu’nda yapılan baloya, aralarında işadamları, sanatçılar ve yabancı büyükelçilerin de bulunduğu seçkin davetliler katıldı.

GÖNÜL HAREKATI

Gecenin onur konuğu UNİCEF Türkiye Milli Komitesi Kurucusu ve Fahri Başkanı Prof. Dr. İhsan Doğramacı ve eşi Ayser Doğramacı idi. Baloya katılanlar arasında ABD Büyükelçisi Ross Wilson, eşi Margo Squire, İngiltere Büyükelçisi Nick Baird, eşi Caroline Baird ile İtalya Büyükelçisi Carlo Marsili ve eşi Selva Marsili de vardı. Gecenin sunuculuğunu üstlenen Halit Kıvanç, düzenlenen balonun bir eğlence olmadığını belirterek, "Bu, Mehmetçiğin yaptığı harekatının bir başka türlüsü; Gönül Harekatı" dedi. Kıvanç, şehit olan askerleri de saygıyla andı. UNİCEF Türkiye Milli Komitesi Başkanı, Türkiye’nin ilk Kültür Bakanı Talat Halman, baloya katılanlara teşekkür etti ve gecenin sponsorluğunu üstlenen kuruluşların yetkililerine plaket verdi. Hürriyet Gazetesi adına plaketi, Ankara Temsilci Yardımcısı Şükrü Küçükşahin, Talat Halman’ın elinden aldı.

KİTAP İMZALADI

Gecede yazar Ayşe Kulin, UNİCEF için yazdığı Sit Nine’nin Masalları kitabını da imzaladı. Prof. Dr. İhsan Doğramacı ve Akfen Holding’in patronu Hamdi Akın’ın 30’ar bin YTL ödeyerek birer tane aldıkları kitaptan elde edilen gelirin tamamı UNİCEF’e bağışlandı.

Minik Serçe ücret almadı

Gece, Sezen Aksu’nun verdiği muhteşem konserle devam etti. Aynı zamanda Unicef Türkiye gönüllüsü olan Aksu, şarkılarıyla davetlilere unutulmaz bir müzik ziyafeti çekti. Minik Serçe ve orkestrası, bu gecede ücret almadan sahneye çıktı. UNİCEF Balosu’nun en çok akıllarda kalan anı, Prof. Dr. İhsan Doğramacı’nın, ünlü işadamı Hamdi Akın’ın eşi Şafak Akın’la yaptığı danstı. Doğramacı ve Akın, davetlilerden büyük alkış aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!