Ünal’dan ABB’ye ağaç tepkisi: 'Kuruyor kapatılıyor'

Güncelleme Tarihi:

Ünal’dan ABB’ye ağaç tepkisi: Kuruyor kapatılıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2021 18:11

Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi Birinci Başkanvekili ve AK Parti Keçiören Meclis Üyesi Fatih Ünal, ABB’nin birçok noktadaki ağaçları koruyamadığını savunarak, “Yol boyundaki ağaçlar kuruyor, kaldırımlarda ağaç dikilmesi gereken yerler taşla kapatılıyor” eleştirisinde bulundu.

Haberin Devamı

Kentin kişi başına düşen yeşil alan miktarında da gerilediğini belirten Ünal, şunları söyledi: “Ankara’da 2018’de kişi başına düşen yeşil alan miktarı 20 metrekare iken 2020’deki toplam yeşil alan miktarı 19.84 metrekare olmuş. Bu bilgi ABB’nin 2020 Faaliyet Raporu’nda yer alan bilgi. Mansur Bey seçimden önce yeşil kuşak vaadinde bulundu, ‘Ankara’yı yeşile boyayacağız’ dedi. 2 yılı geride bıraktık işte CHP belediyeciliğinin Başkent’i getirdiği durum ortada. Yeşil konusunda geriye doğru gidiyoruz.

Ünal’dan ABB’ye ağaç tepkisi: Kuruyor kapatılıyor


BU YIL DA KAYIP OLACAK

Böyle giderse Ankara yıllar sonra yine ‘gri şehir’ diye anılacak. Ağaçlandırma konusunda sonbahar ve ilkbaharda da maalesef ciddi bir ağaçlandırma yapılmadı. Bu yıl da kayıp bir yıl olacak. Yol boyundaki ağaçlar kuruyor, kaldırımlarda ağaç dikilmesi gereken yerler taşla kapatılıyor. Ufuk Üniversitesi Caddesi’ndeki kaldırımın bir tarafında ağaçlar var öbür tarafında ağaç yerleri taşlarla kapalı. ‘Kaldırımlarda ağaç olmaz geçişi engelliyor’ gibi mazeret olmaz.

AĞAÇLARIN YERLERİ BOMBOŞ

Malazgirt Bulvarı’ndaki ağaçların yerleri bomboş. Bırakın kentin farklı noktalarını TBMM’nin önündeki boş ağaç alanları bile Ankara’nın içler acısı halini gösteriyor. ABB binasının önünde kuruduğu gerekçe gösterilerek heykele dönüştürülen ağaçlar da bu durumun bir göstergesi. Mansur Bey iki yıl sonra ağaç bağış kampanyası başlatarak algı yapmaya çalışıyor. Faaliyet raporu sunumunda ‘isteyen eleştirsin kuru peyzaja geçiyoruz’ dedi. ‘Yeşili koruyamadık boyalı taşlarla bu işin üzerini kapatacağız’ demek bu. Yeni bir ağaçlandırma faaliyeti göremiyoruz bari mevcut ağaçları korusunlar.”

İLÇELER KARIŞSA SUÇLU ÇIKACAKLAR

Haberin Devamı

Çevre ilçelerden de ‘yeşilin korunamadığı’ yönünde çok sayıda şikâyet geldiğini belirten Ünal, “Kent merkezinin yanı sıra çevre ilçelerde de yeşil korunamıyor. İşte bir örneği Şereflikoçhisar. Orta refüjdeki ağaçlar kurumuş gitmiş. Mansur Bey ilçe belediyelerimize, ‘Büyükşehir’in işine karışmayın, işimizi yaparsanız savcılığa veririm’ demişti. Belediyelerimiz bu işe karışsa suçlu çıkacaklar” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!