Umuda yürürken hüsrana uğradı

Güncelleme Tarihi:

Umuda yürürken hüsrana uğradı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2020 23:35

Eryaman Stadı’ndaki mücadeleden 4-1 yenik ayrılan sarı-lacivertliler, bitime 4 hafta kala son basamakta kaldı. Teknik Direktör İbrahim Üzülmez, kaçan penaltının müsabakanın kırılma anı olduğunu ileri sürdü.

Haberin Devamı

Süper Lige tutunma mücadelesi veren Ankaragücü, 30. haftada oynadığı önemli maçta Aytemiz Alanyaspor’a kendi evinde 4-1 yenilerek, bitime 4 hafta kala zor olan işini daha da zorlaştırdı. Yeni Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez yönetiminde oynadığı ilk maçta şampiyonluk adayı Trabzonspor ile deplasmanda 1-1 berabere kalmanın morali ile sahaya çıkan sarı-lacivertliler, ilk yarının son anlarında durum 0-0 iken Orgill’in ayağından penaltı kaçırırken, ikinci yarıda peş peşe gelen gollere cevap veremedi. Konuk ekibi galibiyete taşıyan golleri; Cisse, Onur, Bakasetas ve Fernandes attı. Ankaragücü’nün tek golü, Rivas’tan geldi.

ORGİLL EN SON ŞUBAT’TA GOL ATTI

Ankaragücü’nün bundan önceki maçlarındaki penaltılarını kullanan Gerson Rodrigues, Alanyaspor maçında cezalı olduğu için forma giyemezken, devrenin son anlarında kazanılan penaltının başına Dever Orgill geçti. Topu kaleci Marafona’ya teslim eden Orgill, takımını öne geçirme şansını değerlendiremedi. Geride kalan sezonun devre arasında sarı-lacivertli ekibe transfer olan Jamaikalı forvet, bu sezon son olar 7 Şubat’ta, Ankaragücü’nün deplasmanda BtcTurk Yeni Malatyaspor’u 1-0 yendiği karşılaşmada gol sevinci yaşamıştı. Taraftarlar hem maç devam ederken hem de karşılaşmanın bitiminde sosyal medyada Orgill’e tepki gösterdi.

SAHA DİZİLİŞİ DE TEPKİ ÇEKTİ

Ankaragücü’nde cezalı oldukları için Rodrigues ve Sedat Ağçay forma giyemezken, Teknik Direktör İbrahim Üzülmez’in sahaya çıkardığı 11 ve diziliş de tepki çekti. Trabzonspor maçında Kitsiou cezası nedeniyle oynamadığı için Pinto’yu bu mevkide değerlendiren, Üzülmez, Alanya maçının başında sağbekte yine Pinto’ye görev verdi ve Kitsio’yu orta alana kaydırdı. Oturmuş savunma kurgusu değişen Ankaragücü, N’Sakala’nın sol kanat bindirimleri karşısında savunmanın sağında büyük açıklar verirken, orta alanda da etkisiz kaldı. Taraftarlar, özellikle Faty’nin bu alanı kontrol etmede zorlandığı görüşünde birleşti.

BU SEZON TAM BİR KABUSA DÖNDÜ

Haberin Devamı

Alanyaspor ile oynadığı ilk Süper Lig maçını kazanan Ankaragücü, daha sonraki üçüncü karşılaşmayı da kaybederken, bu sezon rakibiyle oynadığı müsabakalar tam bir kabusa döndü. Sarı-lacivertliler, Alanya’daki maçı 5-0 yitirirken, önceki gün de 4-1 yenildi ve iki maçta kalesinde toplam 9 gol gördü. Ankaragücü, rakibi karşısında mağlup olduğu son 3 müsabakada kalesinde gol atamadan kaybetti ve kalesinde toplam 11 gol gördü. Ankaragücü, kritik süreçte evinde oynadığı ikinci maçı da kaybederken (Başakşehir 2-1) salgın nedeniyle lige verilen aradan sonra oynadığı 4. maçında da galip gelemedi. (2 beraberlik - 2 yenilgi)
Son 5 deplasman maçında 3 beraberlik ve 2 yenilgi alan Aytemiz Alanyaspor, bu zinciri Ankaragücü karşısındaki galibiyetle kırdı.
Bu sezon Süper Lig’de oynadığı iç saha maçlarında rakiplerine en fazla isabetli şut ve net gol pozisyonu fırsatı veren takım konumundaki Ankaragücü, bu olumsuz istatistiğinin önüne Alanyaspor karşısında da set çekemedi.

GALİBİYET SAYISI BEŞTE KALDI

Deplasmanda çıktığı son 14 Süper Lig maçında kalesini gole kapatamayan Alanyaspor (toplam 19 gol) hem kulüp tarihinin en uzun serisini yaşıyor, hem de ligde devam eden en uzun serinin sahibi konumunda.
Bu sezon oynadığı 30 maçın sadece beşini kazanabilen Ankaragücü (10 beraberlik - 15 yenilgi), Süper Lig’in 30’uncu haftaları itibarıyla daha az galibiyeti sadece küme düştüğü 2011/2012’de almıştı (2 galibiyet)
Bu sezon Süper Lig’de en fazla deplasman golü atan iki oyuncudan biri olan Alanyasporlu Papiss Cisse (9) aynı zamanda lig genelinde takımının attığı dış saha gollerinin en büyük bölümünü kaydeden isim konumunda (9/19)
Ankaragücü, kalan 4 maçında; Göztepe (d), Galatasaray (i), Antalyaspor (i) ve Yukatel Denizlispor (d) karşılaşacak.

Umuda yürürken hüsrana uğradı


PENALTIDAN SONRA OLUMSUZ ETKİLENDİK

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, Aytemiz Alanyaspor’a 4-1 yenildikleri maçın ilk yarısında oyun 0-0’ken kaçırdıkları penaltının kırılma anı olduğunu söyledi.
Karşılaşmayı değerlendiren Üzülmez, hafta içinde Aytemiz Alanyaspor’u çok iyi analiz ettiklerini belirterek, şunları söyledi:
“Kaybettiğimiz için üzgünüz. Rakibin, N’Sakala ile sol kanadı çok iyi kullandığını biliyorduk. İlk yediğimiz gol bu yüzden beni üzdü. İlk 45 dakika elimizden geleni yaptık. Bulduğumuz pozisyonlarla bir duruş sergiledik. Penaltıyı kaçırdık. Kaçırdığımız penaltı kırılma anı olabilir mi, evet olabilir. Futbolcular penaltıdan sonra mental anlamda sıkıntılar yaşadı. Böylesine maçlarda böyle penaltı kaçınca bazı oyuncular olumsuz tepki gösterebiliyor.”

GÖZTEPE MAÇINA ODAKLANMALIYIZ

İkinci yarıya iyi başladıklarını ancak çalışmalarına rağmen N’Sakala’nın ortasından golü yediklerini hatırlatan Üzülmez, “Analizlerimizle oyuncularımızı çok uyarmamıza rağmen yine de böyle gol yedik. Ondan sonra da ikinci golle oyundan düştük. Üzgünüz. Trabzonspor beraberliğinde verdiğimiz mücadeleyi ilk 45 dakika gösterdik ama ikinci yarı bu kadar kırılgan olmamak gerekiyordu. İlk golü yedikten sonra rakibe tepki vermememiz bizi daha da üzdü. Bunlardan ders çıkarmak gerekiyor. Kalan 4 haftada Ankaragücü’ne yakışır oynamalıyız. Göztepe deplasmanına konsantre olmalıyız” değerlendirmesinde bulundu.

Umuda yürürken hüsrana uğradı


SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ

Haberin Devamı

Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, “Mücadele son haftaya kadar devam edecek” dedi. Aytemiz Alanyaspor’a 4-1 yenildikleri maçtan sonra sosyal medya hesabından açıklama yapan Mert, “Söyleyecek bir şey yok. Bu mücadele son haftaya kadar devam edecek. Hakkınızı helal edin” ifadelerin kullandı.

Umuda yürürken hüsrana uğradı


SCAİRONE AYRI ÇALIŞTI

MKE Ankaragücü, Süper Lig’in 31. haftasında deplasmanda Göztepe ile oynayacağı maçın hazırlıklarına başladı.
Beştepe Tesisleri’nde teknik direktör İbrahim Üzülmez yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular yenilenme çalışması gerçekleştirdi. Ankaragücü’nde hafif sakatlığı bulunan Oscar Scarione takımdan ayrı çalışırken, Göztepe maçı öncesi cezalı futbolcu bulunmuyor. Göztepe - Ankaragücü maçı İzmir Gürsel Aksel Stadı’nda 8 Temmuz Çarşamba günü saat 21.00’de oynanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!