Ümitler Avrupa Judo Kupasında Abdülaziz Kara'dan gümüş madalya

Güncelleme Tarihi:

Ümitler Avrupa Judo Kupasında Abdülaziz Karadan  gümüş madalya
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2017 23:14

Ümitler Avrupa Judo Kupasında Abdülaziz Kara'dan gümüş madalya

Haberin Devamı

Rusya'nın Tula kentinde başlayan Ümitler Avrupa Judo Kupası müsabakalarının ilk gününde tatamiye çıkan judocularımızdan 50 kg'de Abdülaziz Kara bronz madalyaya uzandı. Kara bronz madalya için karşılaştığı Rus A. Parchiev'i puanla yenerek üçüncülük kürsüsüne çıktı.

İlk gün kızlarda 52 kg'de Rabia Seras ilk tur by geçerken ikinci maçında Rus A. Dudenko ile karşılaştı. Rus rakibini yenen Seras çeyrek final için çıktığı Kazak R. Nurmakhammetova önünde karşılaşmayı 2-1 kaybetti ve repesaja kaldı. Rus A. Filimonova'ya da yenilen Rabia Seras elendi.

Erkeklerde 50 kg'de tatamiye çıkan üç sporcumuz ilk turu by geçtiler. Berat Bahadır ikinci turda Rus N. Lukianchuk'a yenilerek elendi. Muhammed Demirel ise ikinci turda Gürcü G. Chkhaidze'yi yenerek çeyrek finalde Rus D. Korchemkin'in rakibi oldu. Rus rakibine yenilen Demirel repesajda Abdülaziz Kara'ya yenildi ve elendi. Abdülaziz Kara ikinci turda Rus D. Korchemkin'e yenildi ve repesaj ilk maçında Ermeni Y. Nersesyan'ı yenerek Demirel'e rakip oldu. Kara bu müsabakadan galip ayrılıp ikinci repesajda Rus S. Eroshenko'a rakip oldu. Rus rakibine üç ihtar aldıran Kara bronz madalya için karşılaştığı Rus A. Parchiev'i puanla yenerek üçüncülük kürsüsüne çıktı.

55 kg'de Enes Uysal da ilk turu by geçerken, ikinci maçında Gürcü Kapanadze'ye yenildi ve elendi.

60 kg'de Salih Yıldız ilk turda Tacikistanlı S. Qurbonbekov'u yenerek ikici turda Ermeni T. Yaghubyan ile mücadeleye çıktı. Ermeni rakibini de geride bırakan Yıldız çeyrek finalde Rus K. Naguchev'e ardından repesajda Kazak Y. Amangeldi'e yenilerek elendi.

Yarın erkeklerde; 81 kg'de Fatih Kosa ve Ahmet Çifçi; kızlarda ise 57 kg'de Dilay Tekin ve Hasret Bozkurt, 63 kg'de Ayten Mediha Yeksan, 70 kg'de Burcu Aksoy ile +73 kg'de Meryem Keklik tatamiye çıkacak.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Açıklamalar

-Detay

Ercan ATA-ANKARA-DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!