Ulvi Cemal Erkin anısına ulusal beste yarışması

Güncelleme Tarihi:

Ulvi Cemal Erkin anısına ulusal beste yarışması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2011 00:00

Ankara Devlet Konservatuvarlılar Derneği, Türkiye’de çoksesli müziğin önde gelen temsilcilerinden Ulvi Cemal Erkin anısına ulusal bestecilik yarışması düzenliyor.

Ankara Devlet Konservatuvarlılar Derneği Başkanı Arzu Gürerk Sugüneş, ünlü besteci anısına düzenledikleri yarışmaya sadece Türk ve KKTC vatandaşlarının katılabileceğini söyledi.

Yarışmaya bestecilerin birer eserle başvurabileceğini anlatan Sugüneş, eserlerin yayımlanmamış ve daha önce seslendirilmemiş olması gerektiğini belirtti.

Kazanan eserin bütün telif, basım ve yayın haklarının Ankara Devlet Konservatuvarlılar Derneği’ne ait olacağına dikkati çeken Sugüneş, yarışmaya katılacak eserlerde aranan özelliklerle ilgili şu bilgileri verdi:

“Eser, ‘Solo Viyolonsel ve Yaylı Çalgılar Orkestrası’ için olmak zorunda. Kullanılabilecek orkestranın boyutu Solo Viyolonsel, Yaylı Çalgılar Orkestrası, isteğe bağlı olarak Piyano, Arp ve Perküsyon olabilir. Perküsyon grubu 2 kişiyi geçmemeli. Teyp veya elektronik enstrümanlar ile bilgisayar destekli sesler kullanılamaz. Eserin yaklaşık en az 10, en fazla 15 dakika olması isteniyor. Bir hatırlatma yapmakta yarar var, yarışmaya gönderilen eserler besteciye geri yollanmayacaktır. Bestecilerin eserlerini en geç 2 Mart 2012’ye kadar derneğimize ulaştırmaları gerekiyor. Ayrıca notalar haricinde bestecinin nüfus cüzdanı fotokopisi ve kısa özgeçmişlerini de istiyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!