Ulus’ta dönüşüm devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Ulus’ta dönüşüm devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2022 16:03

ABB’nin Anafartalar Çarşısı, Ulus İş Hanı ile eski Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binasındaki dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Eski Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binasındaki çalışmalar 2023 haziran ayında tamamlanacak. Binaya EGO Genel Müdürlüğü’nün taşınmasıyla bölgenin canlanması hedefleniyor.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), Ulus’ta başlattığı dönüşüm çalışmalarını sürdürüyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı Anafartalar Çarşısı, Ulus İş Hanı ile eski Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binasındaki restorasyon, yenileme ve tadilat çalışmalarına devam ediyor. Yapılacak çalışmaların ardından Ulus’un yepyeni bir görünüme kavuşması ve tekrar eski günlerde olduğu gibi bir cazibe merkezi hâline gelmesi hedefleniyor.

ANAFARTALAR’DA HEDEF NİSAN 2023

10 Kasım 1964’te açılan ve Ankara’nın yürüyen merdivenli ilk alışveriş merkezi olan Anafartalar Çarşısı’nda yenileme çalışmaları başladı. Ekipler, statik güçlendirme, cephe yenileme, iç mekânda tavan, duvar ve zemin kaplama tadilatları ile elektrik ve mekanik tesisatlarında yenileme çalışmaları gerçekleştiriyor. Çarşıdaki çalışmaların 2023 yılının nisan ayında tamamlanması planlanıyor.

Haberin Devamı

Ulus’ta dönüşüm devam ediyor

ULUS İŞ HANI’NA TEKNOLOJİ MERKEZİ

ABB zamanla içindeki bazı bölümleri değişen ve tasarım özelliğini yitiren Ulus İş Hanı’nda ise yapının özgün mimarisini koruyarak, tahribatlara neden olan kaynakların yok edilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Dikmen Vadisi ile Kuzey Ankara’daki teknoloji merkezlerini hizmete alan ABB, Ulus İş Hanı’nın bir kısmını da teknoloji merkezi olarak üniversite öğrencilerinin kullanımına açacak. Yapıda devam eden çalışmaların aralık ayında tamamlanması hedefleniyor.

EGO 2023 HAZİRAN AYINDA TAŞINACAK

2017’de boşaltılan ve o günden bugüne kullanılmaması nedeniyle atıl duruma gelen eski Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binasında ise dış cephe yenileme, iç mekânda tavan, duvar ve zemin yenileme imalatları ile asansör, elektrik ve mekanik tesisat yenileme çalışmaları gerçekleştiriliyor. 2023 yılının haziran ayında tamamlanması hedeflenen çalışmaların ardından binaya EGO Genel Müdürlüğü’nün taşınması ve bölge esnafının işlerinin açılması bekleniyor. ABB Fen İşleri Daire Başkanlığı Üst Yapılar Şefi Latif Yeşil, “Esnafı mağdur etmeden, Ulus’u eski günlerine ulaştırmayı planlıyoruz” derken Anafartalar Çarşısı esnaflarından Kutay Çakar, “Tadilat işlemlerinin tamamlanması ile birlikte işlerimizin artacağına inanıyorum. Çevre düzenlemesi de yapıldıktan sonra daha güvenli ve sosyal bir ortam olacağını düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

Ulus’ta dönüşüm devam ediyor

KÖYLERE KİLİTLİ PARKE TAŞI

ABB, her gün 5 ekip ile köy içi kilitli parke taşı döşeme çalışmalarını Ayaş, Beypazarı, Çamlıdere, Güdül, Kahramankazan, Kızılcahamam, Nallıhan ve Polatlı ilçelerinde sürdürüyor. Kullanım ömrünü tamamlamış ya da yenileme ihtiyacı olan malzemeler kaldırılarak yerlerine kilitli parke taşı döşeniyor. Kaldırım Yapım ve Bakım Onarım ekipleri 2019-2022 arasında mahalle statüsüne alınan 212 köyde 773 bin 35 metrekare tretuvar, 95 bin 702 metre bordür çalışması yaptı. ABB küçükbaş hayvancılıkla uğraşan ihtiyaç sahibi yetiştiricilere de kaba yem dağıtımına başladı. Gölbaşı Tarım Kampüsü’nde yetiştirilen arpa, buğday, Macar fiğ ve yulafın hasadından elde edilen kaba yem, 15’er balya olarak Beypazarı, Çamlıdere, Çubuk, Elmadağ, Kahramankazan ve Kızılcahamam’daki küçükbaş yetiştiricilerine ücretsiz olarak dağıtıldı.

Haberin Devamı

Ulus’ta dönüşüm devam ediyor

BAKMADAN GEÇME!