Uluslararası Çanakkale buluşması

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası Çanakkale buluşması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2016 13:30

Uluslararası Çanakkale buluşması

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- TÜRK tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Savaşı'nda 101 yıl önce vatan topraklarını savunmak için Balkanlardan gelerek şehit ve gazi olanların yakınları, '1. Uluslararası Çanakkale Buluşması' organizasyonu kapsamında, Çanakkale ziyaretinin ardından Ankara'ya geldi.
Bulgaristan, Sırbistan, Bosna Hersek, Kosova, Makedonya, Karadağ ve Arnavutluk'tan gelen 101 Çanakkale Şehit ve gazi yakını Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin konuğu olarak, Hacı Bayram Camii ve çevresini ziyaret etti. Ziyarette, şehit yakınlarına Büyükşehir Belediyesi tarafından Ala Restoran'da verilen yemeğin ardından, Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter takımı bir konser sundu. Konserden sonra şehit ve gazi yakınları, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'la, '1. Uluslararası Çanakkale Buluşması' paneline katıldılar. Panelde konuşan Başkan Gökçek, annesinin Balkanlardan Prizren'den geldiğini belirterek, şöyle devam etti:
"Sizler çok şerefli insanlarsınız. Çünkü bizim tarihimizde çok önemli yeni olan Çanakkale Savaşı'nda, savaşan şehitlerin ya da gazilerin torunlarısınız. Atalarımızın savaştığı yerleri görmek için gelmeniz, çok güzel bir duygu. Böyle bir organizasyon dolayısıyla emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Sizlere burada ev sahipliği yapmak, bizlere gurur veriyor. Umarım ki Türkiye'den güzel duygularla ayrılırsınız. Konuşma yapan kardeşlerimizden biri, Türkiye'den çok şey beklediklerin ifade ettiler. Dualarınızı; Türkiye'den, Recep Tayyip Erdoğan'dan ve AK Parti iktidarından eksik etmeyiniz."
BAKAN ÜNAL: GÖZLERİNİ KIRPMADAN CANLARINI FEDA ETTİLER
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal da Balkan savaşında yaşanan hezimetin, Çanakkale'de bir yeniden zafer duygusuna dönüştüğünü kaydederek, “Çanakkale'de olan, bir zafer bayrağın ve vatanın yeniden kazanılmasıydı ve işte bunun için gözlerini kırpmadan canlarını feda ettiler" dedi. Hazreti Mevlana'nın, “Bir insanı anlamak istiyorsanız, amacına bakınö sözlerini hatırlatan Bakan Ünal, “Çanakkale'de şehadet mertebesine ulaşanların davalarına ve amaçlarına baktığınız zaman, onların kıymetini ve onların değeri ölçülemez olduğunu görürsünüz" şeklinde konuştu.
BAŞKAN GÖKÇEK'E PRİZREN TABLOSU
Balkan ülkelerinden gelen şehit ve gazi yakınlarının konuşmalarının ardından, Bakan Mahir Ünal ve Başkan Gökçek, konuklara çeşitli hediyeler sunarken, Hatice Hamzagiç adındaki 82 yaşındaki Çanakkale gazisi kızı, babası Ahmet Ağa Hamzagiç'in fotoğrafını Başkan Gökçek'e hediye etti. Başkan Gökçek de Hatice Hamzagiç'e, Osmanlı tuğrasının bulunduğu bir bakır tablo hediye etti.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!