Ulus umut oturumu

Güncelleme Tarihi:

Ulus umut oturumu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2009 00:00

Büyükşehir Belediye Meclisi Danıştay’ın iptal ettiği Ulus Tarihi Kent Projesi’yle ilgili yeni karar almak için olağanüstü oturum yapmaya hazırlanıyor. Pazartesi günü saat 17.00’da yapılacak olağanüstü Ulus mesaisinde mahkeme tarafından iptal edilen bir başka proje olan Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı’yla ilgili de görüşme yapılacak.

BÜYÜKŞEHİR Belediye Meclisi Danıştay’ın iptal ettiği Ulus Tarihi Kent Projesi’yle ilgili yeni karar almak için olağanüstü oturum yapmaya hazırlanıyor. Pazartesi günü saat 17.00’da yapılacak olağanüstü Ulus mesaisinde mahkeme tarafından iptal edilen bir başka proje olan Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı’yla ilgili de görüşme yapılacak.

Büyükşehir Belediye Meclisi olağanüstü oturumunda görüşülecek 15 maddenin ikisi Ulus Tarihi Kent Projesi’yle ilgili olacak, geri kalan 13 madde ise Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi’ni kapsıyor.

Meclis’te Ulus’la ilgili görüşülecek “Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi kapsamında imarın 19953-19955-19960- 19968- 19969- 19972-19973-19976-19978-19980-19981-19983- 19994-19995 parsellerde mülk sahipleri tarafından talep edilmesi halinde restorasyon ve mühendislik projelerinin bedelsiz verilmesine ilişkin Başkanlık yazısı” kapsamında da Ulus’un yeniden yapılanması hedefleniyor.
Meclis’teki olağanüstü oturumla ilgili üç partinin grup başkanvekilleri şunları söyledi:

Ulus Ankara’ya yakışır hale gelecek

AKP Grup Başkanvekili Ayhan Yılmaz: “Ulus projesi Danıştay tarafından iptal edilince konuyla ilgilenen kurul da iptal edilmiş oldu. Yani projeyi yürütecek makam kalmadı. İş Kültür Bakanlığı’na bağlı Ankara Kurulu’na kaldı. Ancak Ankara Kurulu Ankara’dan Kastamonu’ya kadar geniş bir ağda çalışıyor. Sadece Ulus’la ilgili kurulda 2 bin dosya var. İsteseler o kadar işlerinin arasında verimli çalışamazlar. Burada Ulus’la ilgili çözüm kararları alacağız. Amacımız Ankara’nın kurulduğu yer olan Ulus’un mezbelelikten kurtulması. Ulus’un Ankara’ya yakışır bir hale getirilmesi için olağanüstü oturumu yapacağız.”

CHP: Yargı suçlanmamalı

CHP Grup Başkanvekili Yaşar Çatak: Yapılacak düzenlemelerin yargının iptal ettiği gerekçeleri önceden görüp, iptal edilmeyecek şekilde yapılması lazım. Bu da ancak orada yaşayan insanların, meslek örgütlerinin ve sivil toplum örgütlerinin katkısıyla olur. Bunlar olmadığı sürece alınan her karar yargı engeline takılacaktır. İptal durumda da yargı kesinlikle suçlanmamalıdır. Henüz planları görmedik ama hem Ulus’ta hem Mamak’ta parça parça yapmayı düşünüyorlar sanırım. Bakıp karar vereceğiz.”

MHP’den destek

MHP Grup Başkanvekili Hamit Yavuz: Henüz imar komisyon raporu önümüze gelmedi. Kesinlikle Ulus Tarihi Kent Merkezi projesini destekliyoruz. Tarihi eserler korunur özüne uygun bir şekilde yapılırsa her türlü çalışmayı destekliyoruz. İmar komisyonunda görüşlerimizi belirttik. Etap etap uygulanmasının, hizmetlerin aksamaması konusunda önemli olduğunu söyledik. Net karar önümüze geldiğinde kararımızı Ulus için Ankara için en uygun şekilde vereceğiz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!