Ulus esnafı bayramı bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Ulus esnafı bayramı bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2015 01:33

Seçim ve ardından gelen Ramazan ayında piyasanın durgunlaştığını belirten Ulus bölgesindeki esnaf, bayram sonrası evlenecek çiftleri ve üniversite tercih sonuçlarının açıklanması ile birlikte Başkent’e gelecek öğrencileri bekliyor.

Haberin Devamı

Seçim atmosferi ve ardından başlayan Ramazan ayı ile birlikte işlerinin azaldığını belirten İtfaiye Meydanı esnafı, Ramazan Bayramı sonrası için umutlanıyor. Geçtiğimiz aylarda dolar kurundaki yükseliş ile birlikte piyasanın yavaşladığını, daha sonra seçim süreci ve Ramazan ayında durgunluğun devam ettiğini belirten esnaf, umutlarını bayram sonrasına bağladı. Dayanıklı tüketim malzemeleri satın almak isteyen fakat düşük bütçeye sahip olan vatandaşların İtfaiye Meydanı’nı tercih ettiğini belirten esnaf Erkan Kaya şunları söyledi:

AVM’LER OLUMSUZ ETKİLİYOR

“Ramazan Bayramı’nın ardından yeniden başlayacak olan düğün sezonundan tüm çarşı esnafı olarak ümitliyiz. Bu sene diğer yıllara göre belirsizlikler ve döviz artışından dolayı işlerimizde ciddi durgunluk oluştu. Bir de Ankara’da sayıları hızla artan AVM faktörü var. AVM’ler bizi olumsuz yönde etkiliyor. Üniversite tercihleri ve düğün sezonunun durgunluğu kıracağından ümitliyiz.”

Haberin Devamı

3 BİN LİRAYA ÇEYİZ ALIŞVERİŞİ

İtfaiye Meydanı’nda komple bir çeyiz paketinin içinde bulunan buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinesi, televizyon, küçük mutfak eşyalarından oluşan bir setin fiyatı 3 bin TL ile 10 bin TL arasında değişiyor.

ANAFARTALAR ESKİSİ KADAR POPÜLER DEĞİL

Ankara’da bayram öncesi alışverişlerin geleneksel adresi olan Anafartalar Çarşısı’nda da Ramazan durgunluğu dikkat çekiyor. 1965’ten bu yana çarşıda esnaflık yapan Mustafa Kara, “Bu sene Ramazan ayı beklenenden durgun geçti. Çarşı artık eskisi kadar popüler değil. Vatandaşlar alışveriş merkezlerine yöneliyor. Ramazan Bayramı için yapılacak olan alışverişin başlamasına günler kaldı, beklemedeyiz” diye konuştu.

BAYRAM HARCAMASI 800 TL

Üç çocuklu bir ailenin Anafartalar Çarşısı’nda bayram alışverişini her şey dahil 700 ila 800 TL’ye yapabileceğini söyleyen Kara, yaz döneminde sayıları artan sünnet düğünleri için satılan sünnetliklerin de 150 ila 500 TL arasında alıcı bulduğunu ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!