’Ulus’ birlik mesajı veriyor

Güncelleme Tarihi:

’Ulus’ birlik mesajı veriyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2007 00:00

Anafartalar’daki hain saldırı tüm ulusu derinden sarsarken, Ankaralılar yarın Anafartalar’da birlik ve beraberlik mesajı verecek. Ulus Anafartalar Çarşısı, salı günkü bombalı saldırının ardından yaralarını sararken, yarın mehter takımının da katılacağı bir törenle açılıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün de, başkentlileri yarın Anafartalar’da buluşarak, alışveriş yapmaya çağırdı.

ULUS Anafartalar’daki hain saldırı tüm ulusu derinden sarsarken, Ankaralılar yarın Anafartalar’da buluşarak birlik ve beraberlik mesajı verecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Anafartalar Çarşısı’nda meydana gelen patlama sonrasında Ankaralıları çarşı esnafına destek ve moral vermek için cumartesi ve pazar günü alışveriş yapmaya çağırdı.

"Bu menfur ve iğrenç saldırıyı kınıyoruz" diyen ATO Başkanı Sinan Aygün de, şunları söyledi:

"Gördüğünüz gibi her taraf bayrak içinde. Bu işin altında yatan Türkiye’nin birlik ve beraberliğini bozma amacıdır. Onlara bu fırsatı vermeyeceğiz. Çok daha fazla bayrakla iş yerlerimizin başında olacağız. Pankart yaptırdık. Orada yazan tek söz ’yakılmadık ayaktayız’. Yıkmakta başarılı olamayacaklar. İnşallah bu saldırıyı yapanlar yakalanır. Bu terör saldırısıdır. Hayat devam ediyor ve sonuna kadar da biz işimizin başındayız. Cumartesi günü bu 43 yıllık çarşımızı mehter takımı ve İstiklal Marşımızla beraber tekrar açacağız. Çünkü kimsenin olumsuz etkilenmesini istemiyoruz."

Güvenlik

sorunu var

ULUS Anafartalar Çarşısı ve Çevresi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yusuf Tanrıverdi, yazılı bir açıklama yaparak güvenlik sorunlarını dile getirdi. Tanrıverdi, "Biz Anafartalar Çarsı Derneği, Ulus İşhanı Derneği ve esnafları olarak yıllardan beri bölgemizde güvenlik ve asayiş problemleri yaşamaktayız. Bu sorunlar yıllardan beri gerek ticaretimize ve alışveriş yapan müşterilerimize sıkıntılı bir ortam yaratmıştır. Ulus semtinin yıllardan beri yaşadığı güvenlik sorununu defalarca yetkililere yazılı başvuru yapmamıza rağmen gerekli sonucu hiç alamadık" diye konuştu.

Ailelere

iş yardımı

TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Derviş Günday, Ankara’da meydana gelen patlama hayatını kaybeden altı kişinin ailelerinden birer kişinin işe alınacağını açıkladı. Günday, Konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Ankara’da meydana gelen patlamadan duyduğu üzüntüyü ifade ederek, patlamada iş yerleri zarar gören Anafartalar Çarşısı esnafına bütçe imkanları doğrultusunda yardım yapılacağını bildirdi.

CHP PM üyesi Levent Gök de, CHP olarak törene katılacaklarını ve destek vereceklerini açıkladı. Gök, "Teröre karşı hep birlikte, ulusça, siyasi parti ayırımı gözetmeksizin büyük bir dayanışma sergilemek, terörün başarıya ulaşamayacağını kanıtlamak amacıyla tüm yurttaşlarımızı ellerinde Türk bayrakları ile Cumartesi günü Anafartalar Çarşısı’nda yapılacak törene bekliyoruz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!