Ulucanlar’a ziyaretçi akını

Güncelleme Tarihi:

Ulucanlar’a ziyaretçi akını
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2011 00:00

Eski mahkumlar ve yakınlarının da büyük ilgi gösterdiği Ulucanlar Cezaevi Müzesi, bugüne kadar 17 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

ALTINDAĞ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, restore edilen ve 17 Haziran’da hizmete açılan Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ni bugüne kadar 17 bin kişinin ziyaret ettiğini bildirdi.

Tiryaki, yaptığı açıklamada, siyasiler, bürokratlar, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, vakıflar, dernekler, öğrenciler ve daha birçok kesim tarafından tek tek ve gruplar halinde ziyaret edilen Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ne eski mahkumlar ve yakınlarının da büyük ilgi gösterdiğini belirtti.Pazartesi hariç haftanın altı günü 10.00-16.00 saatleri arasında ziyarete açık olan Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nin bir buçuk ayda rekor ziyaretçi sayısına ulaştığını ifade eden Tiryaki, şunları söyledi:

“Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ni restore edip hizmete açmakla ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gördük. Müze, her geçen gün daha da fazla ziyaretçiyi ağırlıyor. Türkiye’nin siyasi tarihine damgasını vurmuş olan cezaevi, restore edilmiş haliyle insanların dikkatini çekiyor. Yurt dışından müzeyi görmeye gelenler bile var.
Ulucanlar Cezaevi’nin kapalı bölümünün restorasyonu tamamlandı ve hizmete açıldı. Açık bölümde ise restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Müze tamamlandığında Ankara’nın en önemli kültür sanat merkezi olacak.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!