Ulaşımda akıllı dönem

Güncelleme Tarihi:

Ulaşımda akıllı dönem
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2013 00:00

Başkent’te belediye otobüsü, Ankaray ve metroda kullanılan EGO kartları tarih oluyor. Bu kartların yerine İstanbul’da kullanılan sistemin bir benzeri olan, ‘Akıllı Elektronik Ücret Toplama Sistemi’ kullanılacak.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, metro, Ankaray ve otobüslerde ulaşımın sağlanması amacıyla kişiye özel ‘akıllı kart’ uygulamasını hayata geçirecek.
Vatandaşın hızlı bir şekilde araca binmesi ile zaman kaybının da önüne geçilmesi planlanan uygulamanın projesi tamamlandı. Akıllı kart döneminin 5 Mart’ta yapılacak olan ihalenin ardından başlayacağını belirten EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu şunları söyledi:

ZAMAN KAYBI OLMAYACAK

“Akıllı kart, kişiselleştirilmiş olacak. Vatandaş hızlı bir şekilde metro, Ankaray ve otobüslere binecek, zaman kaybının önüne geçilmiş olacak. Projesi hazır, ihalesine 5 Mart’ta çıkılacak. Vatandaş kartını kaybettiği zaman ise kaybolan karttaki krediler yeni kartına aktarılabilecek. Öğrencilerimiz için bandrol yapıştırma olayı kalkacak. İlk ve orta dereceli okullar, liseler ve üniversitelerle işbirliği içerisinde çalışacağız.

Haberin Devamı

İDEAL BİR KULLANIM SAĞLIYOR

Akıllı kart üzerine çok yüksek hızla yazılabilmesi ve okunabilmesi nedeniyle toplu taşıma sistemlerinde ideal bir kullanım sağlıyor. Kartı okuyan validatörler bize istersek yolcunun sınıfını (öğrenci, polis, gazi, yaşlı gibi) sesli ve görüntülü olarak bildirecek. Akıllı kart sürücü paneli ile şoförü tanıma imkanı sağlanacak, sadece yetkisi olan şoför aracı çalıştıracak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!