Üfleyecek çırak yok

Güncelleme Tarihi:

Üfleyecek çırak yok
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2013 00:00

Cam üfleme atölyesinde laboratuvar malzemesi üretimi yapan İbrahim Yılmaz, 5 yıldır cam üfleme sanatını öğretebileceği bir çırak bulamamaktan yakınarak, “Bulduğumda da en fazla bir hafta sonra kaçıyor” dedi.

Haberin Devamı

Elmadağ’daki cam üfleme atölyesinde laboratuvar malzemesi üretimi yapan 37 yaşındaki İbrahim Yılmaz, “5 yıldır atölyemde bu sanatı öğretmek için bir çırak bulamadım. Bulduğumda da en fazla bir hafta sonra kaçıyor” dedi.
Yıldırım Beyazıt Meslek Lisesi Mobilya- Dekarasyon bölümünden 1993 yılında mezun olduğunu belirten İbrahim Yılmaz, Hasanoğlan Mahallesi’nde kurduğu cam üfleme atölyesinde laboratuvar malzemeleri üretiyor. Cam üfleme ustası İsmail Erge’nin yanında 5 yıl çıraklık yaptığını belirten Yılmaz, sanatını burada öğrendiğini belirtti. 1200 derecede ısıttığı cama üfleyerek şekil verdiğini anlatan Yılmaz, şunları söyledi:

SABIR VE DİKKAT GEREKİYOR

“Laboratuvarlarda fabrikasyon dışındaki çok özel bazı malzemeler ancak el sanatı ile üretiliyor. Bunlar arasında soket eksvatörü, soğutucu olarak kullanılan malzemeler, su tromposu gibi malzemelerin fabrikasyon olarak üretilmesi çok zor. Bir malzemenin hatasız ortaya çıkması için büyük sabır ve dikkat gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

MESLEK LİSESİNDE BÖLÜMÜ DE YOK

Cam üfleme sanatı ile ilgili üniversite veya meslek liselerinde bölüm bulunmadığını söyleyen Yılmaz, “5 yıldır atölyemde bu sanatı öğretmek için bir çırak bulamadım. Bir çırak bulduğumda en fazla bir hafta sonra kaçıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!