Uda hayat veriyor

Güncelleme Tarihi:

Uda hayat veriyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2013 00:00

‘Uda hayat veren adam’ olarak tanınan Dhafer Youssef, 16’ncı Ankara Uluslararası Caz Festivali kapsamında Başkentli sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

1967 Tunus doğumlu olan dünyaca ünlü udi Dhafer Youssef ve ekibi, Doğu ezgilerini Batı’nın rock, elektronik ve caz müzikleri ile harmanlayarak müzik şöleni yaşatacak. Dhafer Youssef, 22 Şubat Cuma akşamı saat 20.00’de MEB Şura Salonu’nda gerçekleşecek konserle Ankaralı müzikseverlerin karşısına çıkacak. Konserde Youssef’a, piyanoda Khristian Randalu, kontrbasta Phil Donkin ve davulda Chander Sardjoe eşlik edecek.
Daha önce İstanbul’da konserler veren Youssef, ilk kez konser vereceği Ankaralı sanatseverlerin karşısına özel bir repertuarla çıkacaklarını söyledi.

- Ankara konseri öncesi ne söylemek istersiniz?

- Ankara’da çalmak için gerçekten çok sabırsızlanıyorum.

- İstanbul konserlerinin ardından dinleyicilerin tepkisi nasıldı?

- İstanbul’da çalmak bir çeşit ritüel halini aldı. Seyircinin tepkileri çok güzeldi, heyecan vericiydi ve müziğimle bütünleştiklerini hissettim. Tüylerimiz diken diken oldu.

Haberin Devamı

- Daha önce Türk udi dinleme fırsatınız oldu mu?

- Aklıma özellikle belli bir ud sanatçısı gelmiyor. Ancak şundan eminim ki, Türk okulu ud sanatçıları için dünyadaki en önemli referans kaynaklarından birisi.

- Uda hayat veren adam olarak biliniyorsunuz. Bu konuda ne söylemek istersiniz?

- Ud’u sesimin bir uzantısı olarak tanımlamayı tercih ediyorum. Benim yeni sesler ve şarkılar keyfettiğim bir enstrüman.

- Birlikte çalmak istediğiniz Türk sanatçılar var mı?

- Geçtiğimiz yaz klarnet ustası Hüsnü Şenlendirici ile sahneyi paylaşma fırsatı buldum. Onun da enstrümanı aracılığıyla şarkı söylediğini görmekten büyük keyif aldım. Aynı zamanda büyük ve harika kanun ustası Aytaç Doğan’la da çalışma olanağım oldu. Eğer başka bir Türk sanatçıyla ortak iş yapma imkanım olsaydı aklıma ilk olarak Erkan Oğur gelirdi. Onun müzikal evreninin takdir ediyorum ve takipçisiyim.

- Yeni projeleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

- Şu an önümüzdeki Sonbahar’da yayınlayacağımız yeni albümün üzerinde çalışıyorum. Bu yeni proje için uluslar arası ve önemli bir ekibi bir araya getirdi. Aralarında Hüsnü Şenlendirici, Aytaç Doğan, trompet sanatçısı Nils Petter Molvaer, Norveç’ten gitarist Elvind Aarest, Estonya’nın en iyi piyanistlerinden Kristjan Randalu, son derece yetenekli bir bas gitaristi olan Phil Donkin ve davulcu Chander Sardjoe bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!