Uçan Süpürge’ye Fas’tan büyük ödül

Güncelleme Tarihi:

Uçan Süpürge’ye Fas’tan büyük ödül
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2011 00:00

Fas’ta düzenlenecek olan 5. Salé Uluslararası Kadın Filmleri Festivali kapsamında, bu yıl büyük ödül Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği’ne verilecek.

FAS’ta 2004 yılında ilk kez izleyiciyle buluşan Salé Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, dünyanın dört bir yanından kadın yönetmenlerin kültürel çeşitliliğe dikkat çeken filmlerini gösteriyor. İki yılda bir yapılan ve titizlikle hazırlanan, uzun metraj film yarışması, Sahra Altı ülkelerinden filmler ve özel gösterimlere yer verilecek festival bu yıl 19-24 Eylül günleri arasında düzenlenecek.

Festival kapsamında, bu yıl büyük ödül Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği’ne verilecek.

Çok keyif aldık

Ödülü almak üzere Fas’a davet edilen Uçan Süpürge Yönetim Kurulu Başkanı Halime Güner, ödülle ilgili şunları söyledi:

“Uçan Süpürge 15. festivale hazırlık yaparken, Fas’tan gelen bu ödül motivasyonumuzu çok arttırdı. Aynı zamanda bizi güçlendiren ve açıkçası çok keyif aldığımız bir ödül oldu bu. Sale Festivali’nin hem şahsım hem de Uçan Süpürge Derneği’nin bugüne kadar yaptıkları ile ilgili donanımlı bilgilere sahip olması kadın konusunun evrenselliğini bir kez daha ortaya koydu.

Festival açılış gecesinde konuşma yapmam istendiğinde, Türkiye’deki kadın mücadelesini bilebildiğim kadarıyla yansıtmanın heyecanını şimdiden duydum. Uluslararası bir ödül olması nedeniyle Türkiye’nin tanıtımına da katkıda bulunduğumuza inanıyor ve layık görüldüğümüz bu ödül vesilesiyle ülkemizde daha eşitlikçi kültür sanat politikalarının geliştirilmesini ve emeklerimizin görünür olmasını diliyoruz. 15 yıldır Türkiye’nin başkenti Ankara’da bu festivali ayakta tutabilmenin inancıyla ülkemizde de bu tür ödülleri alabileceğimiz günler görebilmeyi umuyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!