Üç tenor bir sahne

Güncelleme Tarihi:

Üç tenor bir sahne
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2023 16:27

Limak Filarmoni Orkestrası’nın CSO ADA Ankara Ana Salon’da gerçekleşen ‘Yeni Yıl Konseri’nde üç ünlü tenor Murat Karahan, Marcelo Alverez ve Rame Lahaj aynı sahneyi paylaştı. Konserde operaların sevilen aryalarının yanı sıra Türkçe, Arnavutça, Azerice şarkılar da seslendirildi.

Haberin Devamı

Konserin ev sahipliğini Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir üstlendi. Geceye Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Giorgio Marrapodi, Güney Kore’nin Ankara Büyükelçisi Won IK Lee gibi isimler katıldı.

Üç tenor bir sahne

Loriana Marrapodi, Giorgio Marrapodi, Ayşe-Gianmarco Macchia

TÜRKÇE ŞARKILARLA MEST ETTİ

Heiko Mathias Förster’in orkestra şefliği yaptığı konserde, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tenor Murat Karahan ile Kosovalı ünlü tenor Rame Lahaj ve Arjantinli tenor Marcelo Alvarez sahneye çıktı. Üç tenor iki bölümden oluşan konserde tek tek sahneye gelerek opera aryalarından sevilen bölümleri seslendirdi. Konserde Murat Karahan ve Rame Lahaj, Azeri türküsü olan ‘Sene Galmaz’ı Türkçe ve Arnavutça dillerinde seslendirdi. Murat Karahan, ‘Tuana’, ‘Yaralı Gönül’, ‘Senede Bir Gün’ gibi Türkçe eserlerle dinleyenleri mest etti. Konserin sonunda ise üç tenor Carlos Gardel’in ‘Por una Cabeza’ isimli eserini birlikte seslendirdi. Orkestra ve tenorlar konser sonunda ayakta alkışlandı.

Haberin Devamı

Üç tenor bir sahne

Nihat-Ebru Özdemir

TÜRKÇE ŞARKILARA FLARMONİK YORUM

Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Limak Filarmoni Orkestrası’nın dört yıldır konserlere devam ettiğini söyleyerek, “Amacımız dünyaca ünlü orkestra şefleri, sanatçıları bir araya getirmek. Bu sene de Türkiye’nin farklı yerlerinde hem Türk insanına filarmonik müziği sevdirmek hem de dünyaca ünlü sanatçılarla tanıştırmak, eski Türkçe şarkıları filarmonik olarak seslendirmek gibi amaçlarla konserlerimize devam edeceğiz” dedi.

Üç tenor bir sahne

Haberin Devamı

Konserlerden elde edilecek gelirlerin bir kısmı Hayvanları, Doğayı, İnsanları Koruma ve Yaşatma Derneği (HAYDİKO)’ne bağışlanacak.

BAKMADAN GEÇME!